Actual Lifestyle

Vremea pentru următoarea perioadă: Cald afară, fără prea mult frig în case. Când începe să ningă

Vremea pentru următoarea perioadă: Cald afară, fără prea mult frig în case. Când începe să ningă
Infoactual/arhiva

Prima întrebare a copiilor este când va fi prima ninsoare, în timp ce noi, adulții, vrem să știm dacă va fi sau nu frig în casele noastre, tot după vremea de afară. Pentru că vorba unui economist român: ”căldura de afară înlătură frigul din case.” Dar cum ”iarna nu-i ca vara” să vedem ce timp vom avea în următoarea perioadă.

Vremea pentru următoarea perioadă: Cald afară, fără prea mult frig în case. Când începe să ningă

Am auzit de multe ori că ”de la ruși vine ploaia.” Să vedem acum dacă tot de la ruși vine și zăpada. Și aceasta deoarece meteorologii din Rusia au anunțat că țara se va confrunta în zilele următoare cu un val mare de ninsori. Înălțimea stratului de zapadă a crescut cu aproximativ 10 centimetri doar într-o singură zi în Moscova, potrivit unui material media care poate fi citit cu un singur click aici.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit într-o intervenție televizată, despre posibilitatea ca furtuna arctică să ajungă în România, dar și despre șansele de apariție a zăpezii la noi în țară, în următoarele zile.

”În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6…14 grade.

Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade.

Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate.

Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol,” a subliniat specialistul meteo.

Europa traversează o perioadă de vreme mai caldă decât în mod obișnuit, iar furtuna arctică care a făcut ravagii în Statele Unite și Canada are șanse minime să ne afecteze, după cum a relatat Infoactual într-o ediție anterioară.

”Masa de aer polar în zona respectivă asociată cu gradul de umezeală au determinat geneza şi modul de manifestare a ciclonului care afectează acum această parte a globului. Europa traversează, însă, o perioadă cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că masa de aer de origine tropicală rămâne pe un blocaj anticiclonic de interes la latitudini mai coborâte şi cu siguranţă afectează inclusiv partea de sud-est, zona în care ne aflăm şi noi”, a spus meteorologul Elena Mateescu la România TV.

Nici din SUA, nici din Canada și nici din Rusia. Nici urmă de aer polar, prin urmare, deocamdată, nici ninsoare nu se vede la orizont.