Premierul României, Florin Cîțu, a cerut revocarea din funcția de ministru al Sănătății, lui Vlad Voiculescu. Cine ar putea să îi ia locul.
Surse politice afirmă că, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, iar șeful statului și-a dat acordul. Documentele au ajuns deja la Palatul Cotroceni.
„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunțat premierul.
Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea Andreei Moldovan din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.
Adrian Wiener, luat în calcul pentru Ministerul Sănătății
Adrian Wiener, deputatul USR, este luat în calcul pentru portofoliul de la Sănătate.
Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.
Cine este Adrian Wiener
În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Adrian Wiener este deputat de Arad. Este senatorul-doctor care în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.
Adrian Wiener a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad, înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020.
În Parlament, în calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. De exemplu, Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar, informează Observator.
Nelu Tătaru se vede din nou ministru al Sănătății
Nelu Tătaru se vede din nou ministru al Sănătății. Dacă i s-ar propune acest lucru liberalul ar vrea să revină în această funcție.
„În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru”, a spus Nelu Tătaru.