Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în vârstă de 37 de ani, a mărturisit că nici el și nici premierul României, Florin Cîțu, nu au semnat un act normativ pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii a vreunui angajat al statului.
Vlad Voiculescu a postat un mesaj, pe o rețea de socializare, în care a mărturisit că nici el, dar nici premierul Cîțu, nu au semnat niciun act normativ pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii a vreunui angajat al statului.
„Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa: „…rudele militarilor și angajaților din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu”, își începe demnitarul mesajul.
„Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: „Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii”, transmite ministrul sănătății.
”Nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei”
„Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie”. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a început încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial”, completează Voiculescu.
„Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii a vreunui angajat al statului”, a precizat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.
În Post Scriptum, ministrul notează că „tot în acel HG am insistat și premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinați să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani și persoane cu comorbidități), iar restul – toți restul – să nu fie peste 25%”.
Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul
Pe baza statisticilor oficiale ale campaniei de vaccinare realizate pentru perioada 27 decembrie 2020 – 5 martie 2021, peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform strategiei naționale de vaccinare, a scris miercuri, 10 martie, Recorder.ro
„Vaccinarea a mai puțin de 20.000 de cadre militare și personal civil în activitate din MApN, dintr-un total de aproape două milioane de români imunizați până în prezent, nu poate fi considerată un privilegiu, ci o stare de normalitate”, a transmis Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat, potrivit Libertatea.