Vitamina-cheie pentru a menține corpul sănătos. Consumul zilnuic menține creierul tânăr
Pentru a menține corpul sănătos există câteva vitamine-cheie care trebuiesc incluse în acest proces. Vitamina E ajută corpul să neutralizeze efectele care apar datorită oxidării grăsimilor. Această vitamină, spun specialiștii, produce radicali liberi, o metodă cheie pentru prevenirea dezvoltării bolilor cronice și a îmbătrânirii. Aceeași vitamină este un element vital pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos.
Vitamina E este ușor de procurat. De exemplu, doar o porție de migdale (aproximativ 30 grame) conține 7,4 miligrame de vitamina E. Vitamina E există în uleiul și laptele de migdale. Pe de altă parte, alunele de pădure pot fi aperitivul perfect după o zi lungă de muncă, iar doar 28 de grame de alune de pădure conțin aproximativ 20% din cantitatea zilnică necesară de vitamina E, potrivit doctorulzilei.ro.
Există vitamina E ți în semințe de pin. Ele pot fi adăugate la diverse salate sau paste sunt o altă sursă bună de vitamina E și conțin aproximativ 2,6 mg din această vitamină (la 20 mg).
Putem include aici și alte semințe crude precum cele de floarea soarelui, de dovleac și de susan, care sunt surse bune de vitamina E. De fapt, doar un sfert de cană de semințe de floarea soarelui ne oferă aproximativ 90,5% din totalul zilnic recomandat de vitamina E, aceste semințe fiind unul dintre cele mai recomandate alimente.
Unele legume conțin vitamina E, cum ar fi: salata denumită swiss chard sau red chard este una dintre cele mai sănătoase legume. Frunzele tinere de muștar sunt foarte bogate în nutrienți și oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Aceste două alimente sunt surse foarte bune atât de vitamina E, cât și de vitamina K, vitamina A, acid folic și vitamina C. Spanacul. Este una dintre cele mai bune surse naturale de vitamina E.
Mai mult, din această vitamină puteți lua grăsimi naturale
În ceea ce privește grăsimile naturale, uleiurile presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, struguri, germeni de grâu, migdale, susan, etc.), toate sunt surse foarte bune de vitamina E. Dintre acestea, cel mai bun ulei (având conținutul cel mai ridicat de vitamina E) este cel din germeni de grâu. De fapt, o lingură din acest ulei conține 100% din necesarul zilnic de vitamina E. Uleiul de floarea soarelui presat la rece este o altă opțiune excelentă, deoarece oferă 5 mg de vitamina E. Aceste uleiuri este cel mai bine să fie adăugate la diverse salate de crudități și este contraindicată procesarea lor termică, deoarece astfel își pierd din proprietățile benefice, mai scrie aceeași sursă.