Lifestyle

Vinul fiert, licoarea magică a Sărbătorilor. Are beneficii remarcabile pentru sănătate

Vinul fiert, licoarea magică a Sărbătorilor. Are beneficii remarcabile pentru sănătate

Vinul fiert, licoarea magică a Sărbătorilor. Vinul roșu este un produs consumat pe scară largă nu numai pentru gustul său, ci și pentru că este recunoscut ca având proprietăți medicinale importante.

O modalitate diferită de a consuma vinul este fabricarea vinului roșu fierbinte, care este considerat un remediu antic de casă, cu calități medicinale interesante.

Vinul fiert este o băutură foarte recomandată pentru iarnă, deoarece este și o modalitate bună de a combate frigul.

Vinul conține substanțe precum polifenoli și taninuri care promovează sănătatea.

Condimentele și fructele sunt adăugate vinului fiert pentru a-i spori aroma dar și proprietățile medicinale.

Calitățile vinului fiert sunt:

-are proprietati antivirale deci ajuta la combaterea virusilor racelii si gripei

– ajută la îngrijirea inimii

-imbunatateste circulatia sangelui

-ajuta la combaterea frigului organismului

Este usor sa pregatesti acasa vin fiert iar pe internet exista multe retete care indica pasii si ingredientele, facandu-l o optiune pentru petrecerile de sfarsit de an si zilele cu foarte frig.

Vinul fiert, licoarea magică a Sărbătorilor. O ceașcă de vin roșu fierbinte înainte de culcare este o alternativă pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor legate de răceală.

Se recomanda doar sa bei un pahar pentru ca desi este foarte bogat daca consumi mai mult durerea de cap este intensa.

Vinul roșu fierbinte nu trebuie ingerat de către copii deoarece conține alcool și, prin urmare, nu este indicat pentru aceștia.

Începând cu anii 1890, tradiția vinului fiert a devenit asociată cu perioada de Crăciun. Fiecare comerciant de vinuri a oferit propria sa versiune de vin fiert, pe care a vândut-o în sticle cu etichete atractive și în concordanță cu perioada anului.

Chiar și așa, este bine să aveți grijă! Moderația este cheia unei vieți sănătoase. Frank Cooper, un nutriționist celebru din Australia care a analizat mai multe podgorii din toată lumea, a ajuns la concluzia că în cele mai multe vinuri există substanțe extrem de nocive care, încălzite, ne pot îmbolnăvi grav.