Vești bune! Primăria Capitalei. Al optulea tratament de combatere a țânțarilor.
Începând cu 16 iulie, Primăria Capitalei derulează, prin Compania Municipală Eco Igienizare, cel de-al optulea tratament de combatere a țânțarilor.
Ce presupune acest lucru?
Tratamentul de combatere a țânțarilor adulți se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile. 12 mașini de mare capacitate (ULV) și 12 echipamente de tip fogger (generator de ceață caldă) vor acoperi toate parcurile din Capitală.
Substanța folosită pentru combatarea țânțarilor este insecticidul MICROSIN. Este vorba de un produs avizat de Ministerul Sănătății pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale si recreaționale. Nu există efecte adverse asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman.
Orarul acțiunilor de combatere a țânțarilor
Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară în intervalul orar 21.30 – 05.30. Cu informarea prealabilă a populației, cu 24 de ore înainte. Informarea populației se va face prin expunerea de afișe avertizoare amplasate la vedere, în locațiile unde se va interveni.
Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară concomitent, în toate sectoarele Capitalei, unde se intervine cu câte două mașini de mare capacitate – tip ULV – și câte o mașină dotată cu atomizoare, cu ajutorul cărora angajații companiei pot interveni în zonele mai puțin accesibile (străduțe dintre blocuri, spații verzi din zonele rezidențiale, parcuri de mici dimensiuni).
14 tratamente de combatere a țânțarilor pentru 2020
Pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acțiune, aprobat de Primăria Municipiului București, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a țânțarilor adulți. Acestea vor acoperi toate sectoarele Capitalei. E vorba de toate parcurile din Capitală, aliniamentele stradale, cimitire, unităţile militare, spaţiile verzi, scuaruri, precum şi zonele cu vegetaţie abundenţă.
De asemenea, în scopul prevenirii înmulțirii insectelor dăunătoare se continuă și acțiunile de combatere a larvelor de țânțari și a căpușelor, în zonele tuturor lacurilor din Capitală și a spațiilor verzi.