Social

Vestea momentului vine de la o companie farmaceutică. Medicamentul său funcţionează împotriva coronavirusului

medicamente

Studiile de laborator arată că medicamentul antiviral COVID-19 experimental al Merck & Co (MRK.N), molnupiravir, este probabil să fie eficient împotriva variantelor cunoscute ale coronavirusului, inclusiv Delta, extrem de transmisibilă, a declarat miercuri compania.

Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului – ținta tuturor vaccinurilor actuale COVID-19 – care definește diferențele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a spus Jay Grobler, șeful departamentului infecțios. boală și vaccinuri la Merck.

Molnupiravir vizează în schimb polimeraza virală, o enzimă necesară pentru ca virusul să facă copii de la sine. Este conceput să funcționeze prin introducerea erorilor în codul genetic al virusului.

Merck a declarat la începutul acestui an că un studiu mic, la jumătatea fazei, a constatat că după cinci zile de tratament cu molnupiravir, niciunul dintre pacienții care au luat diferite doze de medicament nu s-a dovedit pozitiv pentru virusul infecțios, în timp ce 24% dintre pacienții cu placebo au avut niveluri detectabile.

Merck desfășoară în prezent două studii de fază III ale antiviralului pe care îl dezvoltă cu Ridgeback Biotherapeutics – unul pentru tratamentul COVID-19 și altul preventiv.

Merck anticipează că studiul de tratament de fază III se va încheia la începutul lunii noiembrie, a spus Grobler.

Datele arată că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat devreme în cursul infecției, a spus Merck.

Producătorul de medicamente din SUA și-a testat antiviralul împotriva probelor de tampon nazal prelevate de la participanții la studiile timpurii ale medicamentului. Delta nu se afla în circulație largă la momentul acestor studii, dar molnupiravirul a fost testat împotriva probelor de laborator din varianta din spatele ultimei creșteri a spitalizărilor și deceselor COVID-19.

Studiul a înscris pacienți COVID-19 nonspitalizați care au avut simptome de cel mult cinci zile și sunt expuși riscului de boală severă.

Cea mai recentă analiză a fost prezentată în timpul IDWeek, reuniunea anuală a organizațiilor de boli infecțioase, inclusiv a Societății de Boli Infecțioase din America.

Acțiunile Merck au crescut cu 2,3% la 75,04 dolari miercuri după-amiază la bursa din New York.