Pe fondul minivacanței pe care o vor primi angajații din sistemul public, reprezentanții Casei Naționale de Pensii au întreprins o serie de negocieri cu oficiali din Compania Națională Poșta Română pentru ca drepturile bănești ale pensionarilor să fie livrate conform graficului.
Prin urmare, poștașii vor lucra în regim special și bunicii României își vor primi banii la timp. Totodată, autoritățile fac simulări pentru a opera o nouă creștere a pensiilor.
Pensiile seniorilor vor fi livrate la timp
În urma negocierilor dintre cele două instituții s-a decis ca poștașii să aibă la început de iunie un program special în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită. Cu toate că bugetarii vor primi o nouă minivacanță în intervalul 1-5 iunie, după ce guvernanții au decis ca ziua de 2 iunie să fie declarată liberă, se pare că poștașii vor lucra pentru ca toți seniorii să-și primească pensiile.
„Noi avem convenție încheiată între CNPP și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română.
Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe sa distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 sa intram program normal.
Noi, primele tranșe de bani le vom vira încă de la sfarsitul lunii mai sa aiba cash să livreze pensiile incepand cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii.
Declarațile ministrului Muncii, Marius Constantin Budăi
Drepturile bănești ale pensionarilor vor fi livrate în această lună conform graficului pe 12 mai și nu mai târziu de 13 mai. Potrivit ultimului raport al Casei Naționale de Pensii la nivelul României sunt peste 4,75 milioane de persoane care îndeplinesc statutul de pensionar.
În altă ordine de idei, ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi a anunțat recent că a înaintat o cerere spre Comisia Europeană pentru a elimina procentului din PIB, de altfel fiind principalul motiv pentru care nu se putea opera creșterea pensiilor.
„S-a trimis către Comisia Europeană oficial solicitarea de renegociere oficial. Noi am solicitat eliminare totală. Plecăm de la legea existentă, 127 și avem 3 variante, chiar încă a patra cu Banca Mondială. Există discuții permanente în coaliție de a fi atenți la evoluția cifrelor și de a fi extrem de atenți pentru a implementa măsurile din programul „Sprijin pentru România”.
Nu există o variantă de tăiere. Este trecut într-un mod neprofesionist acolo un spor de 20%, nu pe anvelopa, ci pe persoană, însă noi acum suntem în discuție cu toate ministerele, cu propuneri pentru noua lege a salarizării, vom discuta, încât veniturile să nu scadă”, a precizat Marius-Constantin Budăi, citat de România TV.