Social

Veste bună pentru românii afectați de pandemie. Se întâmplă începând de astăzi!

Carantină persoane

Veste bună pentru românii afectați de pandemie. Se întâmplă începând de astăzi! Cum poti fi ajutate persoanele afectate de pandemia de COVID-19, aflați din rândurile următoare!

Persoanele afectate de pandemia de COVID-19, inclusiv medicii, pot beneficia de astăzi de sprijin psihologic gratuit.

Acesta poate fi solicitat la numărul 0219081, unde peste 40 de psihoterapeuți voluntari își vor oferi serviciile în mod de gratuit, de luni până sâmbătă, între orele 12:00 şi 20:00. Linia telefonică 0219081 poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice.

Președintele Asociației de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, profesor Anca Dobrean, a subliniat că sănătatea mentală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică.

Factor de stres pentru toți cetățenii

Veste bună pentru românii afectați de pandemie. Se întâmplă începând de astăzi! Aceasta a atras atenția că boala COVID reprezintă un factor de stres pentru toți cetățenii, indiferent de starea de sănătate sau de activitatea pe care o desfășoară. Profesorul Anca Dobrean spune ce servicii vor putea primi cei care suna la numărul de telefon 0219081.

Anca Dobrean: Asigurăm servicii de psihoeducație și suport psihologic telefonic pentru reducerea stresului asociat pandemiei. Psihoterapeuţii au fost pregătiţi pe baza unui protocol bazat pe dovezi științifice, pornindu-se de la premisa unei intervenții scurte, singulare, mai degrabă sub forma unui serviciu de prim-ajutor psihologic, și nu ca o linie de psihoterapie sau consiliere pentru tulburările psihice pentru tratamentul acestora.

Modalități de reducere a stresului

Vom oferi în principal îndrumări legate de modul în care poate fi evitată expunerea exagerată și nediscriminativă la informațiile legate de pandemie la unii stresori, iar dacă acest lucru nu este posibil, vom sugera modalități de reducere a stresului asociat acestora prin tehnici psihologice specifice. Serviciul este confidențial, convorbirile nu sunt înregistrate.

Proiectul este demarat și coordonat de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, informează Rador.