Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a efectuat plățile pentru cele 2.406.112 carduri sociale aferente cardurilor Sprijin pentru România. Astfel, a fost livrată ce-a de-a doua tranșă din cele șase programate în cadrul programului amintit.
Odată la două luni, Guvernul acordă câte 250 de lei pentru alimentarea voucherelor pentru alimente și mese calde.
Declarațiile ministrului Marcel Boloș
„Azi au fost virate sumele pentru a doua tranșă de anul acesta, adică a tranșa a VI-a din program, de care vor beneficiază peste 2,4 milioane de români. I-am rugat în mod expres pe colegii mei să facă toate diligențele pentru ca cei 250 de lei să ajungă la oameni cu două săptămâni înainte față de cum era stabilit, pentru ca românii vulnerabili să nu aibă pe cap grija mesei de Paște, ci să se poată concentra pe purificarea şi transformarea sufletului, rugăciune și fapte bune.
De asemenea, din 23 martie am început distribuirea unei noi tranșe de pachete alimentare, deși planificarea era făcută pentru luna aprilie, tocmai pentru ca beneficiarii să aibă și cei 250 de lei și un pachet de 25 kg alimente înainte de sărbători”, a precizat ministrul Marcel Boloș în cadrul unui comunicat publicat pe portalul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Cei mai mulți beneficiari cuprinși în Programul Sprijin pentru România sunt în București cu 122.000 de persoane urmat de Suceava cu 90.979 de persoane. Locul trei este ocupat de Iași, unde sunt acordate 90.196 de vouchere, după care pe locul patru se află județul Dolj unde Guvernul alimentează aproximativ 90.000 de carduri pentru alimente.
Alte 90.000 de persoane au fost incluse în Programul „Sprijin pentru România”
Aparte de cei 2.4 milioane de români care beneficiază de programul Sprijin pentru România, alte 90.000 de persoane au fost incluse în evidențele ministerului Muncii și Solidarității Sociale pe listele persoanelor eligibile, prin urmare Guvernul va emite și distribui cardul în cursul lunii viitoare.
De vouchere sociale vor beneficia următoarele categorii de persoane, printre care pensionarii din sistemul public de pensii, persoanele care suferă de un handicap grav, accentuat sau mediu,care nu obțin venituri mai mari de 1.500 de lei.
De asemenea, se mai încadrează pentru obținerea cardului social pentru alimente și mese calde următoarele categorii de persoane:
„familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”, potrivit antena 3.ro.