Actual

Veste bună pentru microbiști! Cum va arăta noul stadion

Veste bună pentru microbiști! Cum va arăta noul stadion

Clubul Sportiv Dinamo a împlinit 75 de ani de la înființare. Anul în curs este unul deosebit pentru fotbalul românesc, întrucât este și centenarul Rapidului. În vreme ce Rapidul va organiza un spectacol pe stadionul de suflet al echipei, stadionul Giulești, echipa dinamovistă are planul de a se înnoi. Astfel, un nou stadion multifuncțional va fi pus la punct cu ocazia aniversară.

Acest proiect, care se va situa tot în zona în care sunt și terenurile consacrate ale Clubului Sportiv Dinamo, adică în apropierea stației de metrou Ștefan cel Mare, va avea o valoare totală de 700 de milioane de lei. Arena multifuncțională va avea mai mult de 25.000 de locuri. Scopurile sale sunt multiple: astfel, va fi un centru de recreere, de cultură, de cazare și de transport cu… elicopterul.

Activitățile pe care le poți desfășura pe noua arenă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit mai multe detalii despre felul în care se vor desfășura activitățile de pe noua arenă Dinamo. El a subliniat faptul că sunt avute în vedere mai multe activități sportive, nu doar fotbalul. În plus față de asta, oficialul și-a exprimat optimismul față de găzduirea unor evenimente sportive de mare amploare, precum finala Ligii Campionilor.

„Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri.

Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe. Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale ale Ligii Campionilor şi alte competiţii”, a declarat acesta.

În plus, stadionul va face mai ușoară munca celor care lucrează la Spitalul de Urgență Floreasca, aflat în apropiere. Transportul pacienților va putea fi făcut cu ajutorul elicopterului, conform declarațiilor pe care le-a făcut Lucian Bode:

„Un element unic în România este şi faptul că arena va avea un heliport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a adăugat ministrul, conform HotNews.

În ce stadiu se află proiectul?

Microbiștii și alți iubitori de sport vor să știe când va fi gata acest centru cu funcții multiple. Conform lui Lucian Bode, data este mai aproape decât ar crede cei mai mulți:

„Pentru acest proiect major în valoare de peste 700 de milioane de lei avem studiul de fezabilitate finalizat şi peste 90% din avize obţinute. Aşadar ne aflăm în linie dreaptă şi ne despart doar câteva luni până în septembrie când estimăm că vor demara lucrările pentru demolarea vechii arene, iar în paralel CNI va derula procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie”.