Economic

Veste bună pentru cei care caută un loc de muncă. Se caută muncitori buni pentru multe posturi vacante!

Veste bună pentru cei care caută un loc de muncă. Se caută muncitori buni pentru multe posturi vacante!

Veste bună pentru cei care caută un loc de muncă. Marea Britanie se confruntă cu o acută lipsă de forţă de muncă, ceea ce duce la creşterea salariilor.

Un studiu realizat de o mare companie de consultanţă şi audit din lume arată că firmele au nevoie de angajaţi atât pe contracte permanente, cât şi temporare.

Autorii spun că aceste dificultăţi sunt generate de Brexit

De anul acesta, cetăţenii UE au nevoie de vize pentru a putea munci în Regatul Unit.

Cele mai multe locuri vacante sunt în sectoarele IT, hotelier și catering. De asemenea, se caută inginer pe contracte permanente în mai multe sectoare ale economiei britanice.

Unul din motivele principale pentru criza forței de muncă din Marea Britanie este legat de Brexit. Începând din acest an, cetățenii Uniunii Europene nu mai beneficiază de de libera circulație, ceea ce înseamnă că pentru a munci în Marea Britanie ei au nevoie acum de vize de muncă.

Acestea sunt acordate în baza unui punctaj, care are în vedere mai multe criterii, inclusiv obținerea unui loc de muncă ce oferă un salariu în medie de peste 23.000 de lire pe an și nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Situația pandemică și nesiguranța pe care o aduce este un alt motiv, în opinia KPMG, care stă la baza actualei crize a forței de muncă.

Luna trecută s-a înregistrat a doua cea mai puternică scădere a numărului celor care caută un loc de muncă, în 24 de ani de când se fac măsurători.

Criza forței de muncă din Marea Britanie este însă o veste bună pentru cei care caută un loc de muncă. Kate Shoesmith, din partea Confederației Angajatorilor, spune că acum este un moment perfect să intri pe piața muncii.

Ea a declarat că angajatorii sunt disperați să găsească muncitori buni pentru multe posturi vacante, iar acest lucru este reflectat de salariile pe care le oferă şi care înregistrează cea mai bruscă majorare din 1977 încoace, scrie Rador.