Vasile Marica, liderul sindicatului Sed Lex o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1 că nu cunoaşte legea. Marica spune că primarul nu este funcţionar public şi, mai mult, nu poți fi manager de proiect tu, primarul care îl controlezi pe manager.
Vasile Marica, lider de sindicat, o desființează pe Clotilde Armand cu legea în mână. Prefectul Toni Greblă spune când îi încetează mandatul
Faptul că nu cunoaşte legea, o arată şi faptul că în apărarea sa, Armand invocă Legea 161/2003.
”Legea spune asta: – art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003: „nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.
Liderul SED-LEX, Vasile Marica: „Nu poți fi manager de proiect tu, primarul care îl controlezi pe manager, care gestionezi proiectul”
În replică, Marica spune că primarul nu este funcţionar public.
”Clotilde Armand nu e funcționar public. Primarul este om politic, ales într-o funcție publică. Nu se poate numi pe sine însăși într-o funcție, încasând bani, primind indemnizație, ca manager de proiect. Nu poate invoca statutul funcționarului public, nu are nicio legătura articolul de lege cu situația sa”, a conchis Marica.
Nu poți fi manager de proiect tu, primarul care îl controlezi pe manager, care gestionezi proiectul. Nu poți să te numești tu pe tine, să te controlezi tu pe tine și să iei două venituri din asta: și majorarea indemnizației de primar cu 25% și indemnizația de manager al proiectului. Așa ceva este ilegal. Iar Agenția de Integritate (ANI) vorbește de o creștere a indemnizației lunare cu până la 30%, ceea ce este, oricum, peste 25%, prevăzut în legea invocată de Clotilde Armand”, spune Vasile Marica.
Până la pronunţarea justiţiei, Armand beneficiază de prezumpția de nevinovăție
La rândul său, prefectul Capitalei, Toni Greblă susţine că edilul beneficiază de prezumpția de nevinovăție și își continuă mandatul până la pronunţarea justiţiei.
„Legea spune că în cazul în care un primar, ca în cazul de față, este găsit în stare de incompatibilitate, atunci mandatul încetează cu data rămânerii definitive a atribuțiilor judecătorești”, a precizat Greblă.
În privința atribuțiilor primarului suspendat, Toni Greblă a afirmat că acestea vor fi preluate, după ce ”Consiliul Local desemnează un vice-primar care preia atribuțiile primarului, în acea perioadă el se numește primar interimar până la organizarea alegerilor, dacă mai este timpul necesar”.
PSD vrea suspendarea din partid a primarului Armand
În timp ce USR păstrează tăcerea pe acest subiect, un comunicat emis de PSD susţine că „USR are obligaţia morală de a convoca, de urgenţă, o şedinţă pentru suspendarea din partid a edilului Clotilde Armand, până când aceasta îşi va rezolva problemele cu justiţia”. În caz contrar, tot discursul USR privind integritatea funcţiei publice se dovedeşte a fi pură demagogie, precizează social-democraţii, într-un comunicat de presă.
„Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcţia de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 şi în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupţie”, mai indică sursa menţionată.