Varianta Delta: care sunt cele mai frecvente simptome! Varianta delta a coronavirusului, identificată pentru prima dată în India, s-a răspândit rapid în întreaga lume.
Deoarece este extrem de contagioasă, această variantă provoacă noi focare în unele țări, în special în rândul persoanelor nevaccinate.
Și acest lucru a condus la multe guverne care impun noi restricții.
Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) indică faptul că delta este mai transmisibilă decât virusurile comune de răceală și gripă și virusurile care provoacă variola, MERS, SARS și Ebola.
Într-un document intern obținut de New York Times, CDC indică faptul că cea mai mare răspândire a cazurilor cu prognoze severe are loc în locuri cu rate de vaccinare scăzute.
În iulie, agenția a mai indicat că persoanele vaccinate pot transmite și varianta delta, care nu se crede că se întâmplă cu alte variante ale virusului SARS-Cov-2.
Răspândire
Varianta delta, cunoscută și sub numele de B.1.6172, a fost remarcată pentru capacitatea sa de a se replica mai repede decât altele.
În iunie, când delta era varianta dominantă în Marea Britanie, epidemiologul Neil Ferguson de la Imperial College London a declarat presei că această variantă este cu aproape 60% mai transmisibilă decât varianta alfa (B.1.1.7), care a fost detectată pentru prima dată în Anglia.
Care sunt simptomele
Varianta Delta: care sunt cele mai frecvente simptome! În Marea Britanie, cele mai frecvent raportate simptome asociate cu varianta delta sunt: cefalee, dureri în gât și curgere a nasului.
Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College din Londra, care conduce așa-numitul studiu Zoe Covid Symptom Study, explică faptul că persoanele mai tinere care contractă varianta delta s-ar putea simți „mai mult ca și când ar avea o răceală rea”.
Dar chiar dacă nu se simt foarte rău, pot fi contagioși și pot pune în pericol alte persoane, fii atent.
Potrivit expertului, simptomele clasice ale covidului, care includ tuse, febră și pierderea mirosului sau gustului, sunt acum mai puțin frecvente, potrivit datelor primite de echipa sa de la mii de oameni care își înregistrează simptomele într-o aplicație.
„De la începutul lunii mai, observăm principalele simptome ale utilizatorilor aplicației și nu sunt la fel ca înainte”, explică expertul.
Febra este încă destul de frecventă, dar pierderea mirosului nu mai este printre primele 10 simptome, adaugă el.
Această schimbare, spune el, pare să fie legată de creșterea variantei delta.
„Rămâi acasă și testează-te!”
„Această variantă pare să funcționeze ușor diferit”, explică epidemiologul.
„Oamenii ar putea crede că tocmai au avut un fel de răceală sezonieră și continuă să meargă la petreceri și îl pot răspândi și altor persoane.”
„Credem că acest lucru alimentează o mare parte din problemă”.
Sfatul experților este că cele mai importante simptome ale covidului sunt:
- tuse continuă
- o temperatura mare
- pierderea sau modificarea mirosului sau gustului
Autoritățile indică faptul că oricine are unul dintre aceste simptome ar trebui testat pentru covid.
„Cred că mesajul de aici este că, dacă sunteți tânăr și aveți simptome ușoare, chiar dacă poate părea o răceală rea sau un sentiment ciudat … rămâneți acasă și faceți testul”, notează profesorul Spector, potrivit BBC.