La vremuri extreme se impun măsuri extreme. Probabil așa au spus și oficialii japonezi, toropiți de canicula toridă. De 150 de ani, continentul lor nu s-a întâlnit cu o astfel de căldură arzătoare, la propriu.
Valul de căldură japonez bate toate recordurile. De 150 de ani, niponii nu au trăit așa ceva. Ce măsuri extreme au luat
Japonia se află și astăzi, marţi, sub un val de căldură fără precedent, pentru a patra zi consecutiv, după ce în capitala Tokyo s-a doborât recordurile de temperatură, pentru luna iunie. Așa situație nu a fost întâlnită de aproape 150 de ani.
Timp de trei zile, temperaturile în centrul Tokyo au fost de peste 35 de grade Celsius, cea mai caldă serie caniculară de când meteorologii au început să înregistreze temperaturile, în 1875, în timp ce în orașul Isesaki, din nord-vestul capitalei nipone, s-a înregistrat un record de 40,2 grade, potrivit Reuters.
Autoritățile din Japonia fac apel, în mod repretat, la populație, recomandându-le să folosească mai puțină energie electrică, avertizând că alimentarea cu electricitate va fi dificil de asigurat, după consumul excesiv.
Tot marţi dimineață, 13 persoane au fost transferate la spital și doi oameni au decedat, ca urmare a căldurii excesive, potrivit presei locale. În același tim și numărul internărilor din cauza temperaturilor extreme a crescut progresiv.
Pentru a doua zi consecutiv, autoritățile le cer consumatorilor din zona Tokyo să facă economii de energie electrică, pentru a evita restricțiile.
O măsură extremă, luată de reprezentanții statului nipon, a constituit-o închiderea a câteva fabrici de combustibili fosili vechi, în încercarea disperată a acestora de a reduce emisiile de dioxid de carbon.
Recomandări extreme și raționalizare
37 de milioane de japonezi care locuiesc în Tokyo și în împrejurimi trebuie să folosească mai puțină energie electrică și să reducă folosirea aerului condiționat, chiar și pe fondul unui val de căldură record, cu temperaturi de 40 de grade Celsius, titrează CNN.
Se recomandă, în primul rând, raționalizarea energiei electrice.
Guvernul a cerut cetățenilor săi să folosească mai puțin energia electrică. Timp de trei ore după-amiaza, oamenii trebuie să oprească, total, consumul de electricitate. Iar aerul condiționat să fie utilizat în mod corespunzător, spun aceiași oficiali guvernamentali.
Foto: pixabay/cegoh