Actual

Val de tragedii pe litoralul Mării Negre. Patru persoane s-au înecat, iar alte două au fost salvate în ultima clipă

sursă foto: Prosport.ro
foto: prosport.ro

Zi neagră pentru turiștii aflați pe litoralul Mării Negre. Trei persoane au decedat astăzi în stațiunea Mamaia, iar o a patra a murit în stațiunea Venus, în timp ce o tânără a fost resuscitată.

În Vama Veche doar intervenția promptă a salvamarilor a făcut ca numărul persoanelor înecate să nu crească, un tânăr de 22 de ani a fost salvat în utlima clipă, după care a fost transportat de urgență la spital.

Marea Neagră și-a cerut tributul

Marea agitată și curenții periculoși au creat premisele tragediilor de astăzi. Patru persoane și-au pierdut viața, iar alte două au fost salvate în utlimul moment.

„La data de 14 august, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că 4 persoane se află în pericol de înec, în apa mării. Cele 4 persoane au fost scoase la mal de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Trei bărbaţi, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate”, a anunţat IPJ Constanța.

Tot Inspectoratul de Poliție Constanța deschis un dosar de cercetare penală în cazul unei adolescente de 16 ani resuscitată și transportată de urgență la spital.

În sudul litoralului în stațiunea Venus salavatorii au scos din marea învolburată o persoană de sex masculin inconștientă, din păcate efortul salvamarilor de a-l aduce la mal a fost în zadar, persoana respectivă nu a răspuns la manevrele de resuscitare. În Vama Veche un tânăr în vârstă de 22 de ani poate considera că s-a născut pentru a doua oară, salvamarii l-au scos la timp din apele învolburate ale Mării Negre.

13 August cea mai aglomerată zi pentru salvamontiștii din Brașov

De asemenea și salavamontiștii au avut mult de lucru în această perioadă a lunii, 13 august a fost ziua cu cele mai multe intervenții pentru salvamontiștii din Brașov care au intervenit pentru salvarea drumeților echipați necorespunzător.

„Ziua de 13 august a fost cea mai aglomerată zi de vară din istoria serviciului nostru, din punct de vedere al accidentelor și al solicitărilor. Vorbim de opt astfel de solicitări, în care persoanele care practicau activități montane drumeție sau ciclism, s-au accidentat.

Din păcate, trei dintre persoane au fost trimise către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare, deci vorbim și de accidentări ceva mai serioase”, a susținut Cătălin Petrescu, șef Salvamont municipiul Brașov.

Pentru a se evita astfel de accidentări și pentru ca plimbările să decurgă cu bine, salvamontiștii îi îndeamnă pe turiștii care vor să se aventureze în excursii scurte să aibă în primul rând echipamentul adecvat traseului montan.

„Echipamentul pe care trebuie să îl avem când urcăm pe munte, întotdeauna este compus din încălțări specifice muntelui. Putem vorbi și de acele semighete, pentru că, pentru o plimbare scurtă, undeva la baza masivului, ar fi impropriu și învechit să vorbim de bocanci.

Turiștii trebuie să aibă și ceva haine mai groase, în cazul în care vremea se schimbă, pentru că la munte vremea este foarte schimbătoare și, odată cu creșterea altitudinii, temperatura scade oricum și să nu meargă niciodată singuri pe munte”, a adăugat Cătălin Petrescu, potrivit Adevarul.ro.