Un profesor de microbiologie trage semnalul de alarmă! Dacă faceți ASTA, va veni al treilea val de COVID. Andrea Crisanti, profesor de microbiologie al Universităâii din Padova, îndeamnă autoritățile să nu ridice restricțiile de Crăciun, pentru a evita al treilea val de COVID.
Peste 55,5 milioane de persoane din întreaga lume s-au infectat cu noul coronavirus de la debutul pandemiei până în prezent, iar mai mult de 1.300.000 au fost uciși de COVID-19, potrivit Universității americane de Medicină „John Hopkins”, care contorizează cazurile confirmate.
Statele Unite sunt țara cea mai afectată, cu 11,3 milioane de infectări și aproape 249.000 de decese. India are aproape 8,9 milioane de cazuri și 130.000 de decese, iar Brazilia 5,9 milioane de infectări și 167.000 de decese. În Europa, Franța a devenit prima țară care a depășit pragul de două milioane de cazuri.
În Italia, prima țară europeană puternic afectată de valul din primăvară al pandemiei, s-au înăsprit restricțiile pe fondul unui avertisment că, dacă acestea nu vor rămâne în vigoare și de sărbători, ar putea să se declanșeze un val trei al pandemiei.
De astăzi, şi Abruzzo devine zonă roșie, la decizia autorităților regionale: școlile rămân deschise, însă sunt interzise deplasările în afara localității de rezidență, fiind permise doar cele din motive de muncă sau de sănătate; toate magazinele se închid până la 3 decembrie, mai puțin cele alimentare și farmaciile.
În ultimele 24 de ore, într-o regiune cu 1,3 milioane de locuitori, cu L’Aquila și Pescara, orașe mai importante, au murit 13 persoane din cauza coronavirusului și 729 s-au îmbolnăvit. De la o săptămână la alta, tot mai multe regiuni din Italia devin roşii, cu risc ridicat de contaminare și sunt izolate, transmite Rador.
Un profesor de microbiologie trage semnalul de alarmă! Dacă faceți ASTA, va veni al treilea val de COVID
Potrivit profesorului de microbiologie din cadrul Universității din Padova, Andrea Crisanti, dacă se vor ridica restricțiile de Crăciun, va veni al treilea val de COVID. Crisanti recomandă autorităților să profite de sărbătorile de la sfârșitul anului pentru a închide totul în acele două săptămâni și de a încerca astfel să oprească răspândirea infecției.
Ministrul sănătății, Roberto Speranza, a anunțat deja că nu va fi un Crăciun ca anii trecuți nici în Italia, dar nici în alte state europene.