Lifestyle

Un medic român trage semnalul de alarmă: „Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să știm cum ne cheamă. Va fi haos”

Un medic român trage semnalul de alarmă: „Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să știm cum ne cheamă. Va fi haos”

Tulpina omicron a pus mai multe țări în stare de alertă. OMS a transmis că majoritatea persoanelor infectate se datorează în continuare variantei Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate. Săptămâna trecută, agenția mondială de sănătate a spus că noua variantă Omicron este o variantă îngrijorătoare.

Un medic român trage semnalul de alarmă: „Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să știm cum ne cheamă. Va fi haos. „Omicron – ”a venit”

În acest context, un medic român din Sibiu a declarat că că valul cinci – Omicron – ”a venit”.

„În câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă, va fi haos”, afirmă medicul.

„Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă. Va fi haos. Pregătiţi nu suntem. Măsuri nu suntem în stare să luăm”, a scris, marţi seară, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu, potrivit Antena 3.

Medic Sibiu: ”singurul lucru pe care îl ştim este să urlăm în numele libertăţii”

Oamenii de știință încearcă sa afle cât mai multe despre noua tulpină Omicron. În acest sens, unul dintre primele simptome ale noii variante COVID este ”mâncărimea în gât”, așa cum o descriu experții, conform The Sun.

Mâncărimea în gât este de obicei urmată de congestie nazală, a declarat directorul executiv al Discovery Health. Simptomele acestei variante includ tusea seacă și durere în partea inferioară a spatelui.

Aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu Omicron în SUA prezintă același simptom inițial, mâncărimea în gât.

Printre simptomele specifice variantei Omicron mai sunt, de asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile.

Reamintim că ieri, 28 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.804.455 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.964 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.