Lifestyle

Un copil de 11 ani i-a depășit, după scorul IQ, pe Albert Eistein și Stephen Hawking. Cum s-a descoperit noul geniu

Un copil de 11 ani i-a depășit, după scorul IQ, pe Albert Eistein și Stephen Hawking. Cum s-a descoperit noul geniu

Copiii au lumea lor. Ei știu de mici ce vor. Au ambiții, dorințe, opinii proprii. Noi, adulții, nu îi putem contrazice de multe ori, pentru că ei vorbesc ca niște oameni mari, cu o vastă experiență de viață. Unddeva pe lanetă, un copil a dovedit o genialitate incredibilă, dar adevărată. Unde trăiește el și care este povestea lui, în cele ce urmează, astăzi, la Infoactual.

Un copil de 11 ani l-a depășit, după scorul IQ, pe Albert Eistein și Stephen Hawking. Cum s-a descoperit noul geniu

Copilul Kevin Sweeney, numit geniu, pe bună dreptate, a fost invitat să se alăture unei prestigioase organizații scoțiene, după ce a obținut un scor impresionant de 162, plasându-l în top 1%, potrivit Daily Mail.

Kevin, care are autism, a zburat la Quaker Meeting House din Edinburgh pentru a participa la test pe 16 iulie a.c., și a obținut un scor mai mare decât fizicianul Stephen Hawking, care avea un IQ de 160. Deși Albert Einstein nu a trecut niciodată testul, se crede că a avut aproape același IQ.

Tatăl lui Kevin, Eddie Sweeney, este deosebit de mândru de fiul său, deoarece el a fost singurul copil care a trecut testul în acea zi.

A obținut scorul maxim pentru cineva de vârsta lui. Nu au fost alți copii la test, toți erau adulți. Ne-am gândit că ar putea fi copleșit să fie cu toți acesti adulți, dar ei vorbea cu toți și le spunea: ‘Bună, eu sunt Kevin,” a povestit, mândru, tatăl său.

Părinții au descoperit întâmplător genialitatea lui. Chiar și ei au fost luați prin surprindere când au văzut că fiul îi depășește, neavând răspunsuri pentru multe întrebări ale micuțului.

Sperăm că acesta este un mare impuls pentru el. Viața are provocările ei pentru Kevin și vrem cu adevărat să-l ajutăm în maximizarea potențialului și să-i oferim orice oportunitate în viață”, a mai spus tatăl băiatului, citat de media.

Informații despre autism

Autismul este o tulburare de dezvoltare caracterizată prin dificultăți de comunicare și interacțiune socială, precum și prin comportamente repetitive.

Ca definiție, autismul este tulburarea centrală din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburărilor autismului/autiste sau de tulburări pervazive de dezvoltare.

Oamenii de știință au remarcat că persoanele care au acest diagnostic sunt deosebite și au un IQ peste normele obișnuite.

Băiețel de 18 luni, diagnosticat cu autism, care are o plăcere obsesivă să stivuiască conserve. Foto: wikipedia

Aceste tulburări prezintă o largă varietate de manifestări, presupuse a fi rezultatul unor disfuncționalități de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Simptome obișnuite ale autismului includ acțiuni repetitive/monomane, contact și comunicare limitată cu alte persoane și interese foarte restrânse. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, potrivit informațiilor de specialitate.

Răspândirea afecțiunii cognitive este cam de 6 la 1000 de persoane, și este de trei sau patru ori mai des întâlnită la băieți decât la fete. Autismul este prezent încă de la naștere și se păstrează pe durata întregii vieți.

Foto: protv