Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, este de părere că sunt multe structuri în București, respectiv poduri, pasaje, sau clădiri, care nu au nevoie de cutremur ca să se prăbușească.
Un consilier al fostului primar Gabriela Firea avertizează: Sunt multe poduri, pasaje sau clădiri care stau să cadă în Bucureşti
Sunt multe structuri în București, respectiv poduri, pasaje, sau clădiri, care nu au nevoie de cutremur ca să se prăbușească, a declarat Marius Coaje, adăugând că „aceste degradări, le vedem cu ochiul liber”.
„Toate structurile de rezistență ale unor construcții care sunt evidențiate prin raport de expertiză tehnică, și îți arată raportul că există o stare nesatisfăcătoare, sau risc seismic grad I la clădirile civile, toate au probleme, și nu este neapărat nevoie de un cutremur ca ele să cadă.
Aceste degradări, le vedem cu ochiul liber. Nu trebuie să fii un specialist ca să vezi aceste degradări, la poduri, la clădiri”, a precizat Marius Coaje în cadrul emisiuni „Cu Gândul la București”.
Potrivit fostului consilier, multe structuri de acest fel au fost lăsate de izbeliște.
„Problema este că ele au fost deja evidențiate, puse pe tapet, și cineva s-a îngrijit ca ele să fie evidențiate, și autoritatea publică locală are obligația ca aceste poduri pe care le administrează să le consolideze, să le refacă, să le demoleze sau să facă altele noi”, a mai precizat Marius Coaje.
Podul Grant a fost consolidat doar pe jumătate
Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, a mai precizat că Podul Grant are o stare tehnică nesatisfăcătoare, care echivalează cu un risc seismic grad I la clădiri. Potrivit lui Coaje, Podul Grant a fost consolidat doar pe jumătate.
„Decizia fostului primar Gabriela Firea a fost de a expertiza și de a întocmi documentații de avizare a lucrărilor de intervenții la toate pasajele și podurile care țin de Primăria Capitalei.
Unul dintre acestea este și Podul Grant. Această lucrare a fost expertizată din punct de vedere tehnic și a reieșit o stare tehnică nesatisfăcătoare, care este egală cu un risc seismic I la clădiri. Mai există după acest nesatisfăcător doar un grad 5”.
Marius Coaje a fost coordonatorul lucrărilor de reabilitare a Pasajului Unirii din partea Primăriei Sectorului 4, pasaj care s-a confruntat cu câteva probleme legate de teribilismul unor şoferi de TIR care nu au respectat indicaţiile intrării în pasaj.
Pasajul Unirii a fost reabilitat în ultimele luni, traficul fiind reluat în luna septembrie.
“Înainte să fie redat circulației, coordonatorul lucrărilor spune că s-au făcut teste inclusiv cu autobuzele Societății de Transport București, care nu întâmpină probleme. Noi, înainte să dăm drumul la acest pasaj, am introdus și am făcut teste cu cel mai mare și cel mai înalt și mai lung autobuz de la STB, intră fără nicio problem”, a declarat Marius Coaje.
Gabriela Firea: „Noul București” cade pe cetățeni
Despre „Noul Bucureşti” care stă să cadă pe bucureşteni a vorbit şi Gabriela Firea şi îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan că, în ultimii doi ani, nicio clădire pericol public nu a fost pusă în siguranță sau consolidată în Capitală.
“Noul București” cade pe cetățeni. În ultimii doi ani, nicio clădire pericol public nu a fost pusă în siguranță sau consolidată în Capitală. Este, din păcate pentru bucureșteni, încă o “reușită” a actualului primar general. Toate șantierele au lacătul pe ușă, la propriu. Realitatea este total diferită de cea prezentată de Nicuşor Dan în postări şi planşe frumos colorate! Toate sunt doar praf în ochi!”, spune Firea pe Facebook.
În ultimii doi ani, nu a fost restaurată NICIO FAȚADĂ. Mai mult, proprietarilor li se cer bani pe lucrările deja executate, chiar dacă echipa din mandatul meu a lucrat în baza unor hotărâri ale Consiliului General”, a mai declarat Gabriela Firea.