Florin Cârciumaru, fostul senator PSD și primar din Târgu Jiu a intrat luni seară pe mâna Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, susțin reprezentanții instituției pentru stiripesurse.
A spălat Poarta Sărutului cu jet de apă
Potrivit surselor citate de Gazeta de Sud, primarul a fost acuzat de mărturie mincinoasă privind o faptă din 2013. E vorba de spălarea Porții Sărutului cu jet de apă. Acest dosar a fost deschis cu scurt timp în urmă, după ce a fost clasat de mai multe ori. În acest moment nu se știe dacă pe numele lui Florin Cârciumaru există vreo solicitare de arestare preventivă. Se cunoaște însă faptul că acesta va fi prezentat marți la audieri, la Parchetul Județean Gorj.
În 2016 a fost acuzat că a plătit romi din Târgu-Jiu să voteze PSD
Potrivit unei hotărâri a BEJ Gorj pe data de 2 decembrie 2016, la un restaurant din Târgu-Jiu, preşedintele filialei PSD din acel moment, Florin Cârciumaru a participat la o masă festivă unde a oferit mâncare şi băuturi comunităţii rome din oraş.
S-a apreciat în acest sens că există suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor prin oferirea de bani, bunuri şi anumite foloase pentru a fi votată lista de candidaţi PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie.
„La aceeaşi masă se află preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, candidat la alegeri pe listele Senatului, împreună cu cetăţeni ai comunităţii rome”
„În dovedirea celor susţinute, PNL Gorj a ataşat o înregistrare audio-video de la evenimentul menţionat. În incinta unui local, la aceeaşi masă se află preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, candidat la alegeri pe listele Senatului, împreună cu cetăţeni ai comunităţii rome, discursul acestuia referindu-se la soluţionarea unor probleme de ordin administrativ şi edilitar gospodăresc, respectiv demolarea unor imobile, proprietatea cetăţenilor de etnie roma, şi continuarea în 2017 a proiectelor iniţiate în 2016.
Înregistrările audio prezintă dialogul purtat între două persoane de sex masculin, a căror identitate nu este prezentată, retinându-se din discuţiile purtate că s-ar fi oferit sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 1.000 de lei în scopul convingerii cetăţenilor dintr-o anumită comunitate să voteze cu o formaţiune politică”, a afirmat preşedintele BEJ Gorj, Doina Săvulescu, potrivit Digi24.