Lifestyle

Un adevărat labirint de tuneluri secrete a fost descoperit în apropierea unuia dintre cele mai faimoase situri de pe Planetă

Un adevărat labirint de tuneluri secrete a fost descoperit în apropierea unuia dintre cele mai faimoase situri de pe Planetă
evz.ro

„Există sute de metri de tuneluri construite pentru a crea ceva incredibil”.

„Un arheolog din Egipt a descoperit un „labirint de tuneluri subterane” în apropierea unuia dintre cele mai faimoase situri piramidale, potrivit unui documentar Channel 5.

Localitatea Saqarra, din Egipt, este cunoscută pentru Piramida lui Djoser (cel mai vechi complex complet de clădiri din piatră cunoscut în istorie), construită cu circa 27 de secole i.Hr., în timpul celei de-a treia dinastii.

FOTO sworld.co.uk

Piramida lui Djoser este o structură cu șase niveluri, având o înălțime de 60 de metri , pare a fi monumentul funerar al faraonului Djoser, însă arheologii au descoperit lucruri și mai uimitoare sub suprafață, respectiv o adevarată „lume subterană”.

FOTO eti-romania.ro

Care este părerea istoricilor și exploratorilor

Istoricul Bettany Hughes, care a explicat și de ce mormântul ascuns era atât de central pentru egiptenii antici, a explicat următoarele:

„Există sute de metri de tuneluri construite pentru a crea ceva incredibil”.

„Acesta este un palat subteran, nu este unul obișnuit”.

Sub uriașele piramide din platoul Giza, se află ascuns un sistem uriaș de peșteri, grote și încăperi subterane, a sustinut și Andrew Collins, un explorator britanic, care este convins că a descoperit misterioasa lume subpământeană a faraonilor egipteni.

FOTO wikipedia.org/ andrewcollins.com

„Există o zona imensă, neatinsă până acum de arheologi, care reprezintă un ecosistem extrem de elaborat în care trăiesc lilieci, șerpi veninosi, păianjeni din specii rare și, posibil, organisme încă necunoscute oamenilor de știință”, a afirmat britanicul Andrew Collins.

De asemenea, Andrew Collins, care a publicat o carte despre descoperirile sale, a anunțat că a descoperit intrarea într-o lume subterană, după ce a citit memoriile unui diplomat din secolul al XIX-lea.

În acest sens, Collins a susținut că „în scrierile sale, consulul britanic Henry Salt, povestește cum a investigat un sistem gigantic de catacombe în anul 1817, în compania exploratorului italian Giovanni Caviglia. În document se spune ca aceștia au explorat peșterile pe sute de metri, până în momentul în care au descoperit patru încăperi uriașe din care păreau să pornească alte tuneluri și grote”.

Tot potrivit englezului, vechii egipteni cunoșteau aceste peșteri, numele vechi al platoului Giza, Rostau, însemnând nimic altceva decât „intrarea în tuneluri”. Totodată, Collins este convins că încăperile subterane sunt vechi de zeci sau poate chiar sute de mii de ani și că în ele se ascund secrete nebănuite ale istoriei trecute, citează bzi.ro