Gusturile nu se discută, dar această plăcintă țărănească cu mere este deosebită. De ce? Pentru că umplutura face diferența. Rețeta originală ca la mama acasă.
Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 200 ml apă călduţă
- o lingură oţet
- un praf de sare
- 50 g unt (pentru un plus de gust, înlocuiește cele 50 de grame de unt cu untură)
Untura da gustul desăvârșit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- un kg mere
- 200 g zahăr
- o linguriţă unt
- o linguriţă scorţişoară
- o lingură pesmet sau griș
Ingredient pentru ornat:
- zahăr pudră, neapărat cu vanilie
Cum se prepară? Simplu. Nu îți va da bătăi de cap
- Se amestecă făina cu oţetul, sarea şi apa călduţă până se obţine un aluat consistent. Se frământă aluatul până se omogenizează bine, apoi se pune într-o folie la rece o jumătate de oră;
- Între timp, se curăţă merele, se dau pe razătoare şi se călesc cu o linguriţă de unt, zahăr şi scorţişoară. Se împarte aluatul în două părţi care se întind într-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeşte cu unt topit fiecare foaie, apoi se presară cu puţin pesmet şi se întind uniform merele;
- Se rulează fiecare plăcintă şi se pune la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Când s-au rumenit plăcintele, se pudrează cu zahăr pudră vanilat, potrivit retetepractice.ro.