Lifestyle

Uleiul de măsline face minuni pentru frumusețea ta. Specialiștii în cosmetică îl recomandă tuturor

ulei de masline

Cu siguranță acasă aveți ulei de măsline în bucătărie, dar v-ați gândit să îl includeți și în cosmetică ca element „must-have”? Dacă în urmă cu câteva decenii, utilizările uleiului de măsline se limitau la domeniul gastronomic, cercetări științifice recente au arătat că acest produs configurează ca un mare aliat al sectorului cosmetic.

De fapt, este foarte probabil ca unele dintre cremele și balsamurile de înfrumusețare din baia ta să conțină, fără să știi, ulei de măsline. Și, pe lângă beneficiile evidente pe care uleiul de măsline le aduce organismului tău, aplicarea sa locală produce și o serie de îmbunătățiri palpabile pentru organismul nostru.

Întinerirea feței. Datorită conținutului său ridicat de vitamina E, uleiul de măsline acționează ca un puternic antioxidant natural, oferind elasticitate și hidratare pielii feței și corpului. Astfel, José Manuel Villalba și echipa sa, de la Departamentul de Biologie Celulară, Fiziologie și Imunologie al Universității din Córdoba au arătat într-o investigație că luarea uleiului de măsline virgin încetinește în mod regulat procesul de îmbătrânire.

Vindecare și reparare. Proprietățile sale regenerative ajută la reducerea și catifelarea urmelor de piele, precum vergeturile, cicatricile sau urmele pielii și este potrivită pentru pielea atopică, deoarece nu conține substanțe chimice. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul Murcian de Cercetări Biosanitare (IMIB) Virgen de la Arrixaca, acidul oleanolic -care se obține din frunza de măslin- declanșează activarea căilor moleculare, esențiale pentru activarea unor căi moleculare importante pentru a accelera închiderea plăgii.

Crema hidratanta pentru par. Uleiul de măsline este bogat în tocoferol, acizi grași mononesaturați și minerale esențiale care îl fac un hidratant extraordinar pentru părul uscat sau deteriorat, redând părului sănătatea și strălucirea. De asemenea, poate fi folosit pentru a întări vârfurile despicate și pentru a reduce încrețirea coamei creț. După cum subliniază Pedro Carrillo în studiul Proprietățile uleiului de măsline în menținerea integrității pielii, „utilizarea sa este remarcabil de eficientă în problemele scalpului, redând părului puterea, strălucirea, precum și umiditatea”.

Întăritor de unghii. Aceeași muncă asigură că pentru a avea mâini sănătoase și bine îngrijite se poate realiza și prin aplicarea de ulei de măsline în zonă, care va ajuta la întărirea și strălucirea unghiilor.

Demachiant. O altă utilizare a uleiului de măsline este ca demachiant pentru ochi, cu valoarea adăugată că nu numai că curăță pielea, ci și reduce liniile de expresie și cearcănele și întărește genele.

Prin urmare, data viitoare când vă gândiți la tipurile de uleiuri de măsline, trebuie să vă amintiți că folosirea sa variază de la domeniul culinar până la cele mai revoluționare tratamente de înfrumusețare, devenind – în cuvintele lui Pablo Neruda – într-o „comară uriașă care coboară din izvoare de măslini”.