Actual Lifestyle

Uimitor cum apare menționată în istoria omenirii, pentru prima dată, bomba atomică, înainte de ”Little Boy”. Foto și video

Uimitor cum apare menționată în istoria omenirii, pentru prima dată, bomba atomică, înainte de ”Little Boy”. Foto și video

Astăzi, 6 august 2022 se împlinesc 77 de ani de la lansarea primei bombe atomice. Pe 6 august 1945, Statele Unite ale Americii au lansat prima bombă atomică, asupra oraşului japonez Hiroshima, soldată cu aproximativ 140.000 de victime.

Ziua Hiroshimei, comemorarea victimelor primului bombardament nuclear, are loc pe 6 august. Aceasta comemorare a luat naştere în urma celor 2 bombardamente nucleare (bombele au avut două nume, menționate în ordinea utilizării: Little Boy, prima şi Fat Man, ce de-a doua bombă). Ele au adus moartea imediată a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) şi chiar şi mai mulţi cu trecerea timpului.

Statele Unite ale Americii au lansat, în 1945, prima bombă atomică, asupra oraşului japonez Hiroshima, ofensivă soldată cu aproximativ 140.000 de victime. Începând cu 2009, Ziua Internaţională împotriva testelor nucleare este marcată pe 29 august, iar, din decembrie 2013, Adunarea generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat ziua de 26 septembrie Ziua Internaţională pentru Eliminarea Armelor Nucleare.

Uimitor cum apare menționată în istoria omenirii, pentru prima dată, bomba atomică, înainte de ”Little Boy”. Foto și video

Little Boy („Băiețelul”) a fost numele de cod al primei bombe atomice utilizată într-un conflict armat, care a lovit în dimineața zilei de 6 august 1945, orașul japonez Hiroshima. Bomba a fost lansată de un bombardier B-29 Superfortress pilotat de Colonelul Paul Tibbets de la baza aeriană Bomb Squadron, Missouri, Statele Unite. Dar nu a fost aceasta. O imagine veche scoate la suprafață prima mențiune din  istoria omenirii.

Prima și cea mai veche mențiune a fost găsită într-o imagine cu însemne heroglifice. Ea a fost publicată pe o rețea de social media, unde internauții și-au dat cu părerea. Oamenii, fascinați de imaginea inedită, au căzut de acord și au concluzionat: titularii inscripției sunt oamenii din vechime, cel mai probabil – Egiptul antic. Însemnele heroglifice, întipărite adânc pe pereții unei posibile piramide. Cel puțin așa se înțelege din imagine.

Colajul este făcut tot de unul dintre cei care stau frecvent în mediul online. Se prezintă ca fiind Richard și spune că a studiat imaginea originală, suprapusă peste cea mai aproape de zilele noastre și se poate vedea rezultatul: un adevăr extraordinar și incontestabil și anume bomba nucleară heroglifată se aseamănă mult cu prima bombă atomică, denumită generic, după cum este scris mai sus: ”Little Boy”, adică „Băiețelul”.

Prima atestare a unei bombe atomice. Foto: pinterest

Mai în glumă, mai în serios dacă prima bombă atomică este ”băiețelul”, atunci cea scrijilită pe pereți, cum se vede în imaginea de mai sus, este ”baby boy”, probabil.

Little Boy (Băiețelul), bomba de la Hiroșima. Foto: wikipedia

Pentru a face o legătură cu rădăcinile primei inscripții, să vorbim un pic despre poporul egiptean, ei fiind primii care au inventat scrierea hieroglifică.

Documentări scrise ale limbii egiptene datează din secolul XXXII î.Hr., făcând-o una din cele mai vechi limbi documentate (după sumeriană) fiind vorbită și scrisă din c. 3200 î.en. până în Evul Mediu. Scrierea hieroglifică datează din 3000 î.en., și este compusă din sute de simboluri.

Egiptenii erau deosebit de evoluați, piramidele lor fiind o dovadă vie și până astăzi, în acest sens.

Multe hieroglife și imagini uriașe se află în interiorul piramidelor. Așa au lăsat mesaje pentru posteritate egiptenii

Egiptul antic a fost o veche civilizație din nord-estul Africii, care s-a dezvoltat în zonele joase de-a lungul fluviului Nil, pe suprafața actuală a statului modern Egipt. Civilizația egipteană s-a format în jurul anilor 3150 î.Hr. (în conformitate cu cronologia egipteană convențională), prin unificarea politică a Egiptului de Sus și a Egiptului de Jos sub conducerea primului faraon.

Imagini însoțite de hieroglife găsim pe pereții din interiorul piramidelor. Foto: wikipedia

Egiptul a cunoscut inclusiv dezvoltarea forțelor militare necesare pentru apărare și pentru campaniile militare care au dus la afirmarea dominației civilizației egiptene în regiune.

Multiplele realizări ale vechilor egipteni includ, printre altele, piramidele, templele și obeliscurile; un sistem matematic și un sistem practic și efectiv de medicină, noi forme de literatură și primul tratat de pace cunoscut, întocmit cu Imperiul Hitit.

Pe măsură ce puterea Faraonului s-a diminuat, nomarhii locali au început să conteste supremația faraonului. Aceasta, împreună cu secetele severe, între 2200 și 2150 î.en., au cauzat intrarea țării într-o perioadă de 140 de ani de foamete și lupte civile.

Armele și armurile au fost în continuare îmbunătățite după adoptarea bronzului: scuturile erau realizate din lemn masiv, cu o cataramă de bronz, sulițele au fost dotate cu vârfuri din bronz. Faraonul era conducătorul și capul armatei.

Foto: arhiva (deschidere)