Lifestyle

Turismul subacvatic, la mare căutare. Cât costă o experiență în adâncurile oceanului

Turismul subacvatic, la mare căutare. Cât costă o experiență în adâncurile oceanului
sursa foto KKday

Turismul subacvatic. În ultimii ani, un val de popularitate a lovit aceste experiențe subacvatice. Acest lucru a adus călătorii în contact cu adâncurile oceanului. Mai mult de 70% din planeta noastră este acoperită de apă. Ne aflăm într-o epocă în care atât de multe lucruri de pe uscat au fost explorate și explicate. Dar, un val recent a adus faimă turismului subacvatic. Practic, le permite turiștilor să se aventureze în una dintre adâncimile neexplorate ale Pământului: oceanul.

O serie de inaugurări de profil înalt au atras din ce în ce mai mult călătorii bogați să exploreze noi lumi. Chiar dacă nu au pregătirea necesară. Cum ar fi primul hotel subacvatic din lume, Conrad Maldives Rangali Island. De asemenea, putem aminti și despre cel mai mare restaurant subacvatic Under din Norvegia.

Turismul subacvatic

Sursă foto: BBC

Sursă foto: BBC

Turismul subacvatic nu este un concept nou. Jacques Cousteau a inventat echipamentul de scufundare de uz general în 1942. Asociația profesională a instructorilor de scufundări, PADI, a eliberat 27 de milioane de certificate de scafandru la nivel mondial începând din 1967. Potrivit Scubanomics, există în jur de 6 milioane de scafandri activi în lume. La care se adaugă nenumărați pasionați de snorkelling, care explorează marginile oceanelor noastre. Aceștia fac scufundări în epave, înotând cu balene și broaște țestoase și chiar făcând speologie subacvatică.

Mai recent, însă, o schimbare de mentalitate a adus aventura scufundării și pentru persoanele care nu sunt scafandri sau înotători calificați. Sau pentru cei care nu au timpul sau mijloacele necesare pentru a obține o certificare de scufundare. Experiențe precum Seawalker de pe Green Island din Marea Barieră de Corali permit oamenilor să se scufunde. În timpul scufundării, aceștia poartă o cască mare de sticlă. Îmbrăcați într-un costum de protecție, „scafandrii” sunt coborâți ușor pe fundul oceanului. Unde merg literalmente în picioare pe nisip, conectați prin tuburi care le permit să respire normal în timp ce se află sub apă.

Experiențe inedite pe fundul oceanului

Apoi, există plimbări submersibile. Acestea oferă tururi de-a lungul recifurilor, din Hawaii până în Mauritius. Astfel, se vizitează una dintre cele mai interesante insule și regiuni de coastă din lume Acestea pot varia de la submarine mai mari pentru grupuri de turiști până la submarine private super-luxoase. Un exemplu în acest sens sunt cele ale companiei Deepflight, care operează în Four Seasons Resort din Maldive. Aceste ambarcațiuni ecologice sunt dotate cu aer condiționat, cu spațiu pentru două persoane plus un pilot. Au cupole de vizionare individuale care permit o experiență exclusivă de aproape.

Turismul subacvatic. Mulți cred că aceste submersibile elegante ar putea fi viitorul explorării subacvatice. Deoarece nu este necesară experiența de scufundare sau de înot. În plus, submersibilele care funcționează cu baterii și au un nivel de zgomot redus pot face experiența cât se poate de sustenabilă. Dar, acestea au adesea un preț ridicat. Deepflight, de exemplu, costă 1.500 de dolari de cuplu pentru o excursie de o oră. Lovers Deep, un hotel submarin de lux care alunecă printre recifele din jurul St Lucia costă 150.000 de dolari pe noapte. Dar, beneficiezi de bucătar privat și majordom, conform BBC .