Tudor Chirilă moare de grija bunicilor. „Au inimile deasupra apei”. Tudor Chirilă se declară un om complet schimbat. Într-o postare de pe Facebook, cântărețul a notat, pe puncte, care sunt concluziile sale după toată perioada prin care a trecut și trece în continuare România.
Cântărețul a postat, deasemenea, și videoclipul noii sale melodii. „1 Mai” este o dedicație pentru cei care îl iubesc.
„1. Perioada de izolare m-a ajutat să cunosc oameni pe care nu i-aș fi cunoscut vreodată. Am ieșit din conformismul social al relațiilor bătătorite.
2. Copiii știu să trăiască cu adevărat. Noi îi încurcăm foarte des.
3. Există lucruri bune în singurătate.
4. Bătrânii sunt mult mai puternici decât îi percepem noi. Au inimile deasupra apei.
5. Împreună este un cuvânt la care trebuie să ne tot gândim.
6. Muzica este teatru. Teatrul este muzică.
7. Englezii sunt mult mai aproape de adevăr: they PLAY their instruments. Noi cântăm la instrumente.
8. Când nu te mai joci, ești mort.
9. La zece ani a trebuit să mă despart de toți prietenii mei de la blocul din care familia mea se muta. Este o despărțire care mi-a marcat traiectoria.
La șaisprezece ani priveam sâmbăta seara străzile ude ale Bucureștiului din balconul blocului în care locuiam. Asfaltul ud înșurubează dor în suflet. Nu aveam cu cine ieși. Așteptam să treacă sâmbăta ca să redevin un adolescent “normal”.
Cântecul ăsta se dedică tuturor celor care nu au cu cine ieși. Acum sau mai târziu.
10. Marea este… #1mai”, este mesajul cântărețului.„Nu e periculos ca bunicii să stea cu copiii?”
Deasemenea, acesta a vorbit și despre faptul că vârstnicii sunt cei care se vor transforma în bone naționale. Tudor Chirilă moare de grija bunicilor care vor fi neboiți să facă naveta între casele lor și cele ale copiilor, pentru a avea grijă de nepoți.
„Stau să mă gândesc așa, să luăm exemplul unei familii care nu-și permite o bonă, care nu-și permite altceva decât să aducă niște bunici acasă, care să stea cu copiii, în timp ce familia se întoarce la muncă.
Suntem cu toții de acord că o familie cu doi copii s-ar putea să nu mai stea în izolare și să se întoarcă la muncă, poate nu mai pot fi ținuți în șomaj tehnic. Oare nu e mai periculos ca niște oameni în vârstă să aibă grijă de copii decât ca acei copii să ajungă într-o situație protejată?
Se caută o situație ca copiii să poată merge la o grădiniță? Întreb, oare faptul că grădinițele nu vor funcționa nu vor transforma bunicii acestei țări în educatori? Și nu va fi periculos ca bunicii acestei țări să se plimbe între locuința lor și locuința familiilor nepoților lor?”, a declarat Tudor Chirilă la Digi24.