După ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare de către magistrații de la Curtea de Apel București, Elena Udrea a luat legătura cu fostul președinte Traian Băsescu.
Despre convorbirea cu fostul președinte, Elena Udrea a spus că acesta a fost șocat de decizia judecătorilor.
„A fost ceva sincer”
„Da (am vorbit), dar foarte pe scurt. În modul cel mai firesc dl presedinte si-a exprimat regretul ca s-a intamplat asa un abuz si asa o nedreptate. Nu as spune ca a fost ceva de complezenta. In mod sincer a fost socat de nedreptate si de decizia asta nelegala si absurda la 12 ani de la referendum. A fost ceva sincer ce mi-a spus presedintele, o părere sincera. Ce putea sa faca mai mult?”, a afirmat Elena Udrea.
Traian Băsescu este ținta
Elena Udrea a declarat după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la 5 ani de închisoare cu executare pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, că este convinsă că fostul șef al statului ar intra el la pușcărie pentru fata lui dacă ar putea.
„Fac o apreciere umană. Nu am nicio indoiala, ar face asta ca parinte, dacă ar putea”, a zis Udrea.
Ea a indicat că în dosar nu există acuzații la adresa unor fapte comise de Traian Băsescu. Udrea a semnalizat că „nu e întâmplător” faptul că „toți colaboratorii apropiați care au rămas cu Președintele” au probleme în justiție, în timp ce foștii săi colaboratori care au schimbat barca nu au dureri de cap. „E clar ca tinta este Traian Băsescu”, a zis ea.
Concluziile procurorilor DNA
Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.
„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.
Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, mai spune DNA, potrivit stiripesurse.ro