International

Totul despre ceremonia de încoronare a regelui Charles: Membrii familiei care nu vor participa

Totul despre ceremonia de încoronare a regelui Charles: Membrii familiei care nu vor participa

Regele Carol va fi încoronat sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul unei ceremonii cu fast și semnificații religioase solemne, după ce a devenit monarh al Regatului Unit și al altor 14 regate la moartea mamei sale, regina Elisabeta, în septembrie.

Iată tot ce trebuie să știi despre ceremonia de încoronare care va avea lo pe 6 mai și istoria evenimentelor în trecutul Marii Britanii.

Istoria încoronărilor din Regatul Unit De aproape o mie de ani, regii și reginele Angliei și Marii Britanii au fost încoronați la Westminster Abbey din Londra, în cadrul unei ceremonii care s-a schimbat foarte puțin de-a lungul secolelor.

Au existat 38 de monarhi încoronați la această abație, Edward al V-lea, unul dintre cei doi tineri prinți despre care se crede că au fost uciși în Turnul Londrei în secolul al XV-lea, și Edward al VIII-lea, care a abdicat pentru a se căsători cu fosta soție americană Wallis Simpson, nu au fost încoronați.

De ce este nevoie de o încoronare?

Încoronarea nu este esențială și nicio altă monarhie din întreaga lume nu are un eveniment în același stil. Dar istoricul regal Alice Hunt a declarat că a persistat ca mijloc de legitimare a monarhului într-un mod public.

„De asemenea, a păstrat întotdeauna în centrul său un fel de moment religios de transformare”, a spus ea. „Deși monarhul este monarh din momentul în care predecesorul a murit, limbajul ceremoniei de încoronare, de când a fost fixat în secolul al XIV-lea, a continuat să articuleze faptul că regele sau regina se schimbă cumva în timpul acestei ceremonii”.

Când va avea loc?

Ceremonia de încoronare va începe la ora 10:00 GMT, ora Regatului Unit, după o defilare de la Palatul Buckingham. Se preconizează că va fi mai scurtă decât cea pentru mama sa de acum 70 de ani, având o durată de aproximativ două ore, față de aproape patru ore.

Un cortegiu mult mai mare va pleca de la Abație, format din forțele armate din Marea Britanie și din întregul Commonwealth. Regele și regina vor călători în trăsura de stat aurită, care a fost comandată în 1760.

caruta de aur a monarhiei angliei

Trăsura de stat aurită a monarhiei Angliei. Sursă foto: The Times

Ce se întămplă la încoronare?

Carol va depune jurământul de a susține legea și Biserica Angliei. Așezat pe scaunul istoric al încoronării, cunoscut sub numele de scaunul Sfântului Edward și care conține Piatra Destinului, va fi uns de Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al comuniunii anglicane mondiale, cu ulei sfânt consacrat la Ierusalim.

Acesta este punctul central al ceremoniei și semnalează conferirea harului lui Dumnezeu asupra suveranului. Un nou ecran va asigura „intimitate absolută” în timpul acestui moment.

Charles va primi, de asemenea, diferite orbe de aur extrem de ornamentate, sceptre, săbii și un inel, care fac parte din bijuteriile coroanei și simbolizează în mod diferit puterea, autoritatea și îndatoririle monarhului, precum și puterea lui Dumnezeu.

Arhiepiscopul îi va pune apoi pe cap coroana grea a Sfântului Edward, folosită la încoronări în ultimii 350 de ani. Charles va părăsi Abația purtând o altă coroană, Coroana Imperială de Stat.

Publicul va fi invitat să jure credință monarhului și moștenitorilor și succesorilor săi. La încoronarea din 6 mai, Charles va purta veșminte de catifea de mătase purpurie și purpurie, care au fost purtate cândva de bunicul său, regele George al VI-lea, la propria încoronare din 1937.

Invitații

Vor fi 2.200 de invitați în interiorul Westminster Abbey, mult mai puțini decât cei 8.000 prezenți la încoronarea Reginei Elisabeta în 1953. Printre aceștia se va afla familia regală britanică, inclusiv fiul cel mic al lui Charles, prințul Harry, dar nu și soția sa Meghan, sau cei doi copii ai săi, ceremonia având loc în ziua în care fiul Prințului Archie împlinește patru ani.

De asemenea, vor fi prezenți și alți membri ai familiei regale străine, oficiali și șefi de stat, prima doamnă a SUA, Jill Biden, reprezentând Statele Unite, iar vicepreședintele Chinei, Han Zheng, este așteptat să participe în numele Beijingului. De asemenea, vor fi prezenți prieteni ai lui Charles și Camilla, reprezentanți ai unor organizații de caritate și celebrități, printre care Lionel Richie, scrie Reuters.