Pentru a impresiona pe cei dragi cu un desert dulce, pufos și foarte, foarte gustos, îți recomandăm tortul mărțișor de „catifea”.
Îți trebuie câteva ingradiente și multă dragoste pentru că este un tort al primăverii și al iubirii.
Timp de pregătire: 1 oră și 30 de minute
Timp de gătit 30 de minute
Timp total 2 ore
Porții 10 felii
Tort mărţişor de „catifea”.
Ingrediente
Pentru blatul de tort:
2 și 2/3 căni (295 grame) făină de tort (cernută și nivelată)
1/4 cană (22 grame) pudră naturală de cacao neîndulcită
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
1/2 cană (115 grame) unt nesărat înmuiat la temperatura camerei
1 și 3/4 căni (350 grame) zahăr
2 ouă mari temperatura camerei
1/2 cană (120 ml) ulei vegetal
1 sticluţă de colorant alimentar roşu
2 lingurite extract pur de vanilie
1 linguriță de oțet alb distilat
1 și 1/3 căni (320 ml) zeamă de lămâie la temperatura camerei
Pentru crema de brânză:
340g cremă de brânză moale
3/4 cană (175 grame) de unt nesărat înmuiat la temperatura camerei
3 căni (360 grame) zahăr pudră
1 și 1/2 lingurițe extract pur de vanilie
SFAT: Asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 177 ° C. Pulverizați bine cu ulei două tăvi de 22 cm, tapetați fundul tăvilor cu hârtie pergament și puneți-le deoparte.
Într-un castron mare, amestecați împreună făina de prăjitură, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea. Apoi cerneți ingredientele uscate pentru a îndepărta orice bucăți de pudră de cacao. Puneţi deoparte.
În vasul unui mixer prevăzut cu accesoriul paletă sau într-un bol mare cu ajutorul unui mixer electric, amestecaţi împreună untul și zahărul la viteză medie timp de 4-5 minute. Adăugați ouăle și amestecați până când sunt complet combinate, apoi amestecați uleiul, culoarea roșie alimentară, extractul de vanilie și oțetul. Opriţi din când în când pentru a răzui compoziţia de pe marginile bolului.
Se adaugă ingredientele uscate în trei părţi, alternând cu zeamade lămâie, începând și terminând cu ingredientele uscate. Asigurați-vă că amestecați de fiecare dată când adăugaţi ceva, până când este omogenă.
Distribuiți egal aluatul de tort în cele două tăvi pregătite și întindeți aluatul într-un singur strat uniform. Bateți tăvile uşor de 2-3 ori pentru a îndepărta bulele de aer din aluat.
Coaceți la 177 ° C timp de 28-32 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blaturilor iese curată. Scoateți cu grijă din cuptor și puneți tava pe o grătar pentru a se răci timp de 15-20 de minute. Apoi, scoateți cu grijă blaturile din tăvi și puneți-le pe grătar pentru a se răci complet.
Puteţi realiza acest tort şi din mai mult de două blaturi, după cum doriţi.
Pentru crema de brânză:
În vasul unui mixer de stand prevăzut cu accesoriul pentru paletă sau într-un bol mare cu ajutorul unui mixer electric, bateți crema de brânză până la omogenizare. Adăugați untul și amestecați timp de aproximativ 30 de secunde-1 minut până când este bine omogenizat și neted.
Se amestecă zahărul pudră și extractul de vanilie și se continuă amestecarea până se combină complet, răzuind părțile laterale ale bolului, după cum este necesar.
Pentru a asambla tortul:
Așezați unul dintre straturile de tort pe un suport sau pe o farfurie, acoperiți cu un strat de glazură și neteziți-l într-un singur strat uniform. Așezați al doilea strat deasupra, apoi folosiți glazura rămasă pentru a acoperi partea superioară și laturile tortului.
Dacă doriţi, puteţi orna şi cu firimituri de blat, bomboane sau fructe, la alegere.