Tortul Sirtaki cu crema de iaurt grecesc este extrem de delicios și pentru cei care sunt la dietă. O porție are doar 150 de calorii! Acest tort îi va cuceri iremediabil pe mofturoși. Iată cât de ușor se prepară.
Tort Sirtaki cu crema de iaurt grecesc. O porție are doar 150 de calorii
Ingrediente pentru blat:
- 2 gălbenușuri (puneți deoparte albușurile pentru crema de iaurt),
- 50 de grame de stevia,
- 40 ml ulei de semințe,
- 40 gr iaurt grecesc,
- 200 gr făină,
- 1 linguriță praf de copt.
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 albușuri
- 400 grame iaurt grecesc,
- 70 grame stevia,
- 3 linguri de făină.
Mod de pregătire:
Punem cele două gălbenușuri într-un castron, adăugăm stevia și le mixăm până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm apoi 40 ml de ulei de semințe și iaurtul grecesc. Oprim mixerul și adăugăm făina, pe care o încorporăm cu ajutorul unei spatule. Apoi frământăm manual aluatul. După ce aluatul este frământat și sfărâmat, lăsați-l deoparte să se odihnească.
Acum este momentul să pregătim crema de iaurt. Puneți iaurtul într-un castron și adăugați făina, amestecați bine, adăugați stevia și mixați cu telul electric. Separat bateți albușurile și încorporați-le în iaurt, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus. de asemenea, în crema de iaurt puteți adăuga bucăți de fructe proaspete: căpșuni, ananas sau fructe de pădure. La final, adăugați 30 de grame de cacao neîndulcită, continuând să amestecați bine.
Într-o tigaie cu diametrul de 20 cm, pe care ați uns-o cu unt ți ați tapetați-o cu făină, așezați jumătate din aluatul sfărâmat. Adăugați crema în iaurt și acoperiți-o cu restul de aluat sfărâmat.
Tortul se coace într-un cuptor ventilat, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute, până când suprafața devine aurie. Opriți cuptorul și lăsați tortul să se răcească înainte de a-l scoate din tavă. Înainte de a-l servi, decorați-l cu zahăr glazură, potrivit stiridiaspora.ro.
Poftă bună!