Tort de post cu ananas este o rețetă extrem de simplu de făcut, desertul fiind gata în doar 30 de minute.
Dacă îți este poftă de ceva dulce, însă nu ai voie să consumi produse lactate sau ouă, încearcă acest tort de post delicios. Pentru blatul său nu vei avea nevoie de mai mult de 5 ingrediente, iar metoda de pregătire este atât de ușoară, încât și un amator în bucătărie se poate descurca fără efort.
Un tort delicios cu numai 5 ingrediente
Tort de post cu ananas se face din doar 5 ingrediente care se găsesc în orice gospodărie. Frumusețea acestui preparat delicios și răcoritor este că poate fi făcut în post, însă nu numai. Diferența este făcută de toppingul utilizat.
Ingrediente
1 conservă ananas felii
1 conservă ananas bucăți
280-300 grame făină
200 grame zahăr brun
1 lingură margarină
1/2 pliculeț praf de copt
Mod de preparare
Pasul 1: Se tapetează o tavă de tort cu 1 lingură de ulei și 2-3 linguri de zahăr brun. Deasupra stratului de zahăr, se așază feliile/rondelele de ananas.
Pasul 2: Se amestecă făina cu zahărul rămas și praful de copt, după care se mixează conserva de ananas bucăți (cu tot cu suc) cu ingredientele uscate.
Pasul 3: Se toarnă compoziția în tavă, peste feliile de ananas și se dă la cuptor. Acest tort de post cu ananas se coace timp de 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul se rumenește și trece testul scobitorii.
Pasul 4: După ce s-a copt și s-a răcit ușor, se scoate pe farfurie întors, cu rondelele de ananas în sus. Se ornează cu cireșe.
Această rețetă de post poate fi adaptată. Se poate mânca simplu, sau se poate pune un topping de frișcă, potrivit petitchef.ro