Tort de ciocolată. Ciocolata este un produs alimentar preferat de mulți. Iar dacă ai ceva de sărbătorit, încearcă această rețetă delicioasă de tort de ciocolată.
Transformă-te pentru câteva clipe într-un maestru cofetar și vei obține un desert perfect, scrie informatia-zilei.ro
Ingrediente necesare pentru tort:
130 g ciocolată amăruie
130 g unt
100 g zahăr vanilat
6 bucati ouă
100 g făină
30 g migdale tocate mărunt
130 g dulceaţă de caise
100 g ciocolată amăruie
100 g ciocolată cu lapte
200 g zahăr
unt şi migdale tocate
Mod de preparare:
Forma se unge roată cu unt şi se presară şi migdalele iar apoi se pune la rece.Ciocolata se topeşte pe baie de aburi iar untul se freacă spumă cu zahărul vanilat.Gălbenuşurile şi ciocolata topită se adaugă la crema de unt iar albuşurile se bat spumă cu zahărul apoi se adaugă şi ciocolata,la fel şi făina şi migdalele.
Aluatul se pune la copt 1 oră iar după ce s-a răcit se scoate din formă.
-dulceaţa de caise se strecoară şi se adaugă peste
-aluatul se taie în două foi şi se lipesc cu dulceaţa.Totul se acoperă uniform cu glazura şi cu ornamentele