O prăjitură cu biscuiţi şi cremă caramel, excelentă, simplă şi rapidă din categoria deserturilor de duminică cu care să ne bucurăm familia şi prietenii.
Crema cu arome bogate de caramel şi unt e nemaipomenit de fină şi de gustoasă, iar blatul din biscuiţi este şi el aromatizat cu un sirop pe bază de rom. Nu aveţi cum să daţi greş cu prăjitura asta, e potrivită pentru toate gusturile şi toate ocaziile.
Rețeta unui desert ușor, rapid și fără coacere
Vă propunem rețeta unei prăjituri fără coacere care se face repede și se mănâncă și mai repede. Crema de caramel se face foarte simplu și se combina perfect cu stratul gros de ciocolată de deasupra.
Ingrediente
500 g de biscuiți simpli;
300 g de zahăr;
600 ml de lapte (cu conținut mare de grăsime);
4 linguri de amidon alimentar;
200 g de unt moale;
zahăr vanilat,
1 praf de sare;
100 g de unt cu 80% cacao;
câteva linguri de smântână lichidă.
Mod de preparare
Jumătate din cantitatea de zahăr se pune într-o cratiță, împreună cu trei-patru linguri de apă. Se fierbe până ce siropul devine maroniu. Adaugați restul de zahăr și laptele, amestecând continuu. Amidonul se dizolvă cu câteva linguri de apă și se adaugă în cremă. Totul se amestecă bine până crema devine densă. La final se pune un praf de sare, esența de vanilie și se lasă să se răcească. Apoi adăugați unul și bateți crema cu mixerul la viteza mica, până devine spumoasă.
Într-un vas dreptunghiular se așează biscuiții unul lângă altul, într-un singur strat. De asupra se pune un stat de cremă, apoi un stat de biscuiți și tot așa până se termină crema. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți.
Ciocolata se topește la microunde, se adaugă smântâna. Totul se amesteca și se toarnă peste ultimul strat de biscuiți. Tortul se lasă la rece pentru trei-patru ore, ideal peste noapte. Taie prăjitura în bucăți de dimensiunea biscuiților, potrivit stiridiaspora.ro