Ocazional, cei care au adoptat un stil de viață sănătos pot mânca o felie de tort. Iar tortul cappuccino, un desert gustos, cu o aromă intensă de cafea, este alegere potrivită. O felie are mai puțin de 150 de calorii.
Gustul cremei de cappuccino te va cuceri instant. Aroma intensă de cafea este atenuată de gustul fin dat de brânza ricotta. Textura moale și umedă a blatului va satisface și cei mai pretențioși grumanzi. Pentru a crea un desert și mai ușor înlocuiți făina cu amidon de porumb.
Tort cappucino, un deliciu culinar, gata în câteva minute
Pentru tortul de capucino aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 3 ouă,
- 100 grame de zahăr brun,
- 40 grame de amidon,
- 50 ml lapte,
- 50 ml de lapte,
- 500 grame de ricotta,
- 1 lingură extract de vanilie,
- 1 lingură de cacao amară.
Mod de preparare:
Cu o oră înainte de a începe să preparați acest desert minunat, puneți ricotta cu o strecurătoare cu plasă fină să se scurgă de zer. În acest fel, brânza va pierde complet zerul. Porniți cuptorul la 180°, pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească.
Tapetați o tavă de 20 cm cu hârtie de copt, pe care vă sugerăm să o udați și o stoarce bine pentru ca să adere perfect de tavă. Cu mixerul electric se mixează ouăle și zahărul până obțineți o consistenta spumoasa. Apoi se adaugă vanilia, laptele și cafeaua (rece), amestecând mereu la viteza maximă, potrivit stiridiaspora.ro.
Adăugați ricotta și amestecați perfect ca să evitați formarea de cocoloașe. La final, se cerne amidonul și cacao peste amestec și se frământă cu grijă. Transferați aluatul în formă și coaceți timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.
Când este copt, scoateți tortul, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei și mutați-l pe un platou de copt. Decorează-l cu pudră de cacao, bucățele de ciocolată neagră sau boabe de cafea. Înainte de a-l servi pe masă, tortul cappuccino se ține cam o oră la frigider. Bucurați-vă de un fior de plăcere intensă! Poftă bună!