Top 11 cele mai periculoase ingrediente din alimente, pe care trebuie sa le evitam. În produsele alimentare existente pe piața de consum există cel puțin un ingredient sau un aditiv periculos. Unele substanțe sunt inofensive, dar altele sunt extrem de periculoase. Efectul lor pe termen lung poate fi deosebit de nociv pentru sănătate.
Și, chiar dacă avem acces permanent la informație, uneori oamenii nu mai înțeleg ce au voie și ce nu au voie să consume. Ce e bun și ce e interzis. Dincolo de aspectul plăcut al unui produs, ar trebui să se acorde mai multă atenție ingredientelor.
Ingrediente asociate u numeroase afecțiuni și probleme de sănătate
Aceste ingrediente au fost asociate cu numeroase afecțiuni și probleme de sănătate. Bolile cardiovasculare, pulmonare și alte afecțiuni circulatorii, sunt în continuă creștere. Iată câteva dintre cele mai periculoase substanțe care se găsesc în alimente șsodii cum să le eviți:
Sorbat de potasiu
Este des folosit în orice fel de alimente, pornind de la înghețată, fructe, lactate și inclusiv panificație. Nu s-au făcut experimente cu această substanță asupra omului. În cazul animalelor, însă, s-a descoperit că are efecte adverse îngrozitoare.
Nitrat de sodiu
Se găsește în bacon, șuncă, mezeluri sau alte produse pe bază de carne. Poate duce la dezvoltarea diabetului și bolilor cardiace.
BHA (Butilhidroxianisol) și BHT (Butilhidroxitoluen)
Se găsesc în aproape orice, de la unt și până la guma de mestecat. Cum a fost experimentat doar pe animale, încă nu s-au descoperit reacțiile adverse asupra omului, însă cu siguranță sunt extrem de periculoase.
MSG
Duce la apariția durerilor de cap, durerilor în piept și al palpitațiilor. Este un aditiv întâlnit în aproape orice aliment de pe piață. Trebuie să fii atent, deoarece are peste 40 de denumiri.
Îndulcitorii artificiali
Nu au nicio valoare nutritivă și fac foarte mult rău.
Benzonat de sodiu
Este întâlnit în sucuri , castraveți murați și reprezintă un aditiv care nu folosește la nimic. Atunci când este amestecat cu băuturi care conțin o cantitate mare de Vitamina C, consumatorul ingerează pur și simplu benzen. Benzenul poate duce la apariția cancerului și hiperactivității, în rândul copiilor.
Ulei vegetal bromurat
Chiar dacă Uniunea Europeană l-a interzis, Australia și Japonia încă îl folosesc pentru producția de sucuri energizante. Poate duce la distrugerea sistemului nervos și a imunității.
Bromură de potasiu
Bromura de potasiu este des întâlnită în aceste alimente. Prin umare, citește cu atenție etichetele produselor de panificație. În multe țări industrializate, această substanță a fost interzisă.
Bisfenol-A (BPA)
Această substanță intră în componența unor materiale plastice și se găsește în alimentele ambalate în conserve sau în sucurile la doză. BPA este considerată o substanță de risc, care imită acțiunea unor hormoni, fiind suspectată de creșterea riscului de a dezvolta cancer de sân, de prostată, obezitate sau infertilitate.
Acrilamidă
Se găsește în carbohidrați și duce la apariția cancerului. Elimină complet din dieta ta cipsurile, snacksuri-le sau produsele pe bază de cartof.
Sulfat de sodiu (E514)
Este folosit în lactate procesate precum brânză și produse de panificație. Această substanță este asociată cu probleme de fertilitate, neurologice și tulburări de dezvoltare fetală.