Tocanita rapida de vara. Ai foarte puțin timp la dispoziție pentru gătit, dar nici nu vrei să dai comandă de mâncare? Iți prezentăm o rețeta gustoasa și delicioasa, gata în mai puțin de 20 de minute.
Tocană rapidă de vară
- 1 ceapă galbenă mare
- 1 morcov mic
- 1 vânătă de mărime medie
- 1 dovlecel mediu
- 1 ardei gras roșu (sau kapia)
- 4 roșii mari coapte și 4 linguri suc roșii (sau 400 g pulpă roșii – conservă)
- 1/2 linguriță oregano
- 3 căței usturoi
- sare
- piper
- 1 linguriță zahăr – opțional
- 1 linguriță oțet balsamic
- ulei pentru prăjit (poate fi și ulei picant)
- pătrunjel verde pentru servire
Pentru început tocăm vânata în cubulețe, o săram și o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapă tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei.
Călim apoi vânăta cu dovlecelul și ardeiul tăiate cuburi în ulei încins.
Când legumele s-au înmuiat adăugăm roșiile decojite și tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) și 4 linguri suc de roșii, usturoiul zdrobit, zahăr, oțet, sare, piper, oregano și lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapă tocată cu morcov, o cană de apă și fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.
Servim tocăniță de legume imediat, cu puțin pătrunjel verde.