Tipul de CEAI pe care trebuie să îl eviți! Băutura este toxică și are efecte devastatoare. Ceaiul este o băutură reconfortantă de care ne bucurăm de obicei pe tot parcursul anului, dar există o modalitate de prepare care îl transformă într-o băutură extrem de nocivă.
Este vorba despre pliculețele de ceai. Prin prepararea ceaiului la plic, milioane de microplastice și nanoplastice ar fi eliberate în infuzia noastră, potrivit cercetărilor de la Universitatea McGill.
Așadar, consumând doar o ceașcă de ceai, acestea ajung în interiorul organismului nostru. Cercetarea s-a realizat pe patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț. Ceaiul a fost îndepărtat din plic înainte ca cercetătorii să facă acele teste.
Tipul de CEAI pe care trebuie să îl eviți! Băutura este toxică și are efecte devastatoare
Rezultatele au fost îngrijorătoare! Un singur pliculeț de ceai împrăștie 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, scrie CNN. Acesta lucru este foarte grav, comparativ cu numărul de particule din alte băuturi sau alimente.
Evitati acest tip de ceai! Încă nu se știe dacă acestea ne afectează organismul. Această cantitate s-ar datora faptului că mulți producător folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai.
Un alt studiu a arătat faptul că omul ingerează 5 grame de plastic într-o săptămână.