Social

Timișoara a ieșit din carantină, cu rata de infectare de 8 la mie. Medic: „Este de noaptea minţii”

Timișoara a ieșit din carantină, cu rata de infectare de 8 la mie. Medic: „Este de noaptea minţii”

Timișoara a ieșit din carantină, cu rata de infectare de 8 la mie.  În ciuda evoluției negative a epidemiei, autoritățile au decis în această seară să nu mai prelungească măsura carantinării zonale impuse în urmă cu aproape două săptămâni municipiului Timișoara și unui număr de patru localități limitrofe, deși incidența infectărilor este acum mai mare decât la momentul intrării în carantină.

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă reunit în această seară nu a votat prelungirea cu şapte zile a restricţiilor, aşa cum a propus. Pe baza analizei de risc, Institutul Național de Sănătate Publică pentru Timișoara, Dumbrăvița și Giroc și asta deși municipiul iese din carantină cu o incidență mai mare, și anume 8,19 față de 7,3 cât a fost în urmă cu două săptămâni.

Medicul Tudor Ciuhondaru: „Este de noaptea minţii”

„Fără măsuri concrete, fără o soluţie unitară nu avem cum să controlăm această pandemie. Este haos. Iar acea soluţie pe care am propus-o de la începutul acestei pandemii de testare extinsă, regulată, gratuită e departe de ceea ce fac autorităţile în acest moment. Fără testare extinsă carantina ajută de zici că nu e adevărat.

La 10 zile de la intrarea în carantină rata de infectare în Timişoara a depăşit 8 la mia de locuitori. În primul rând ar trebui să facem măsuri corecte dar pentru asta trebui să te mai ducă şi capul şi să îţi pese cu adevărat de viaţa oamenilor şi de ştiinţă.

Timișoara a ieșit din carantină, cu rata de infectare de 8 la mie. În astfel de situaţii ar trebui să îi testeze măcar pe lucrătorii din magazinele alimentare, pe cei care vor să meargă cu transportul în comun, pe angajaţii tuturor firmelor sau instituţiilor, care prin natura muncii trebui să se apropie la mai puţin de doi metri unul de altul, dar într-o pandemie lucrurile trebuie făcute clar, concret şi coerent.

Din păcate, vedem că alte criterii, adică cele care ţin de oameni şi de ştiintă, conduc această pandemie. Şi mă întreb şi eu normal, la un an de zile de ce toate aceste soluţii nu au fost puse în practică, de ce vaccinarea este gratuită, dar testarea este pe bani”, spune medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3.