Social

Tentative de fraudare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Tentative de fraudare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Tentative de fraudare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au fost depistate la proba de profil din cea de-a doua sesiune a examenului.

Tentative de fraudare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în cinci școli, din cinci județe, au existat tentative de fraudare la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Elevii care au încercat să trișeze la probele de profil vor fi eliminați din examen, a precizat ministrul.

Mai mulți elevi ar fi fost eliminați pentru fraudă din examenul de Bacalaureat, după ce ar fi copiat rezolvările subiectelor de pe Facebook.

 

Aproximativ 5.000 de candidați înscriși la proba obligatorie nu s-au prezentat la Bacalaureat

Peste 4.700 de candidați înscriși la proba obligatorie a profilului, de la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au absentat ieri, iar alți 29 au fost eliminați pentru fraudă.

Un candidat din Brăila, în vârstă de 33 de ani și care provine din promoțiile anterioare, a fost eliminat cu 10 minute înainte de finalizarea examenului de Bacalaureat, susținut la Liceul Tehnologic „Panait Istrati”, după ce a fotografiat și a pus subiectele pe internet, după cum ne-a declarat inspector școlar general adjunct Dan Gheorghiță. Imaginile cu subiectul de la fizică au apărut pe rețelele de socializare și s-a putut identifica centrul, fiind vorba de Liceul Tehnologic „Panait Istrati”.

Inspectorii școlari s-au deplasat acolo și, conform metodologiei, au analizat înregistrările audio-video din sălile în care au susținut candidații proba la fizică.

Corelând poza cu filmările, s-a identificat sala de clasă și candidatul, care a recunoscut fapta, iar două sesiuni de acum înainte nu mai are voie să susțină Bacalaureatul.

Inspectorul școlar general adjunct Dan Gheorghiță a precizat că supraveghetorii din respectiva sală de examen nu ar fi putut interveni pentru prevenirea fraudei, deoarece poza a fost făcută cu alte mijloace electronice, nu cu telefonul, și, cel mai probabil, s-a folosit un dispozitiv electronic atașat la ochelari.