Te lingi pe degete după ce mănânci aceste șnițele! Nu doar șnițelele din proteină animală sunt delicioase, ci și cele de origine vegetală. Maeștrii bucătari italieni au dezvăluit cea mai delicioasă rețetă.
Șnițelele din cartofi cu brânză pot fi servite ca felul doi sau ca un aperitiv gustos. Se prepară într-un timp scurt și din ingrediente simple. Șnițelele sunt delicioase, moi în interior și crocanți la exterior.
Ingrediente:
- 500 g cartofi,
- 2 ouă,
- 4 linguri de parmezan ras,
- 100 g de făină,
- sare și nucșoară după gust,
- pesmet și ulei
Pentru umplutură: 200 g de ricotta
Mod de preparare:
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, mai întâi se fierb cartofii într-o oală cu multă apă și sare. După ce cartofii au fiert, se scot din apă, se pasează bine și se lasă să se răcească.
Piureul de cartofi se pune într-un castron în care se adaugă un ou, făina, parmezanul, sarea și nucșoara. Ingredientele se amestecă bine obține o compoziție omogenă și compactă.
Luați o foaie de hârtie de copt și puneți pe ea aluatul din cartofi. Acoperiți-l cu o altă foaie de hârtie și întindeți-l cu un sucitor. Ulterior îl tăiați în mai multe pătrate, care trebuie să fie uniforme.
Într-un bol se pune oul care se bate bine. În alt bol se pune pesmetul. Luați două pătrate între care puneți puțină ricotta și le lipiți, formând un șnițel. Sigilați bine marginile, îl treceți prin ou, apoi prin pesmet. Șnițelele se prăjesc bine, pe ambele părți, în ulei încins. Se scot pe o farfurie cu hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc ca aperitiv fierbinte sau ca felul doi, potrivit stiridiaspora.ro.