Deoarece acest desert are nevoie de câteva ore de refrigerare, îl putem pregăti cu o zi înainte. Acest lucru va asigura că aromele și textura tortului s-au stabilit.
Tartă cu lămâie înghețată, ușoară și ideală pentru zilele călduroase de vară. Este o rețetă care nu are nevoie de coacere și un desert ideal pentru aceste zile, umplându-ne gustul cu prospețime și dulceață.
Este o rețetă simplă pe care o putem face cu ușurință cu cei mici din casă, care fac primii pași în bucătărie.
Combinația dintre rece, lămâi și biscuiții crocanți, dau textură și aromă acestui tort pe care l-am putea mânca perfect în timpul unui picnic sau grătar acasă.
Pe lângă faptul că este o rețetă delicioasă, este foarte sănătoasă datorită proprietăților unora dintre ingredientele sale, cum ar fi lămâia și gelatina.
Ingrediente:
- 1 cana de suc de lamaie
- 350 de grame de zahăr
- O cutie de lapte condensat sau lapte evaporat
- 100 de grame de cremă de brânză
- Trei linguri de gelatină fără aromă
- Un pachet de biscuți dulci
- 100 de grame de unt topit
Pregătire:
Mai întâi, zdrobiți fursecurile cu ajutorul mixerului. Apoi, într-un castron, amestecați făina de biscuiți cu untul topit până când formează un amestec granulos.
Așezați amestecul de biscuiți în fundul unei plăcinte sau a unei tigaie cu un diametru mai mare de 8 inci, răspândiți cu mâinile și aplatizați pentru a crea o bază subțire, uniformă și compactă.
Într-un recipient adânc, turnați ½ cană de suc de lămâie, 200 de grame de zahăr, cutia de lapte condensat și smântână de brânză.
Hidratați gelatina nearomată în 20 de mililitri de apă și adăugați-o în cremă. Bateți cu un mixer manual sau electric până când toate ingredientele se unesc.
Se toarnă înghețata de lămâie peste baza cookie-ului, până când are o grosime de patru sau mai mulți centimetri. Du-o la congelator.
Între timp, într-o oală mică, toarnă restul de zeamă de lămâie împreună cu cele 150 de grame de zahăr și gătește până se formează un gem gros. Acoperiți prăjitura de lămâie congelată cu acest sirop și răciți-o din nou timp de cel puțin patru ore.
În cele din urmă, serviți prăjitura foarte rece însoțită de frișcă.