În intervalul 7-17 aprilie 2023, Primăria Capitalei va găzdui un târg de Paște în parcul Herăstrău, unde vizitatorii sunt invitați să participe la demonstrații de încondeiere a ouălor și să se bucure de bunătăți și decorațiuni realizate manual. Intrarea la eveniment este gratuită.
„Producători și meșteșugari din toate colțurile țării își vor expune produsele tradiționale și obiectele meșteșugărești timp de 11 zile. Meșterii populari vor dezvălui secretele tehnicilor folosite, în cadrul unor demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni. Vor fi ateliere de creație și pentru copii, în care vor putea să realizeze decorațiuni tematice”, a transmis Nicușor Dan, primarul Capitalei. Accesul este liber, iar programul de vizitare este între orele 10.00 și 21.00.
Potrivit informațiilor oferite de Primăria Municipiului București, meșterii populari vor fi prezenți la expoziția organizată și vor dezvălui publicului secretele tehnicilor pe care le folosesc. Vizitatorii vor avea ocazia să asiste la demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, să învețe cum să creeze diverse obiecte și decorațiuni din pănușă sau să prelucreze lemnul pentru a obține obiecte utile în gospodărie.
Târgul de Paște de la Craiova
Târgul de Paște din Craiova, care va fi deschis la data de 1 aprilie 2023, are ca temă celebrul basm „Alice în Țara Minunilor”. Anul trecut, Craiova a fost desemnată de European Best Destination drept „Cel mai frumos târg de Paște din Europa”.
Căsuțele de la târg sunt pictate în mod unic, iar în jurul lor se găsesc numeroase elemente de butaforie inedite, printre care se numără pălării și ceasuri gigant așezate în copaci. Un alt punct de atracție este o prințesă care va fi construită la o înălțime de aproape 5 metri. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru locuitorii din Craiova.
„Am început deja pregătirile pentru Târgul de Paște, care va debuta în aprilie. Am creionat pentru acest an o ediție spectaculoasă, cu multe elemente noi, cu căsuțe inedite, într-un peisaj de poveste, în parcul Nicolae Romanescu. Mii de lalele, căsuțe și locuri de joacă de poveste, bărcuțe, iepurași vii și alte animale pe care copiii le pot îngriji, circuit de karting, dar și spectacole, o grădină zoo și un terariu – sunt doar câteva dintre surprizele pe care le pregătim craiovenilor și nu numai, pentru a le face cât mai frumoase Sfintele Sărbători“, a transmis Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, citată de Adevărul.
Alte târguri de Paște din România
Începând cu data de 25 martie și până pe 18 aprilie 2023, locuitorii din Timișoara sunt invitați să participe la evenimentul festiv organizat în orașul lor. Târgul de Paște va avea loc în Piața Libertății, iar deschiderea oficială de sâmbătă va fi primită cu mare alai și veselie, datorită Alaiului Veștilor Bune, care va da semnalul în întregul oraș. Cei mici sunt bineveniți să participe alături de părinții lor, deoarece marele punct de atracție al târgului este Căsuța Iepurașului, unde cei mici se pot bucura și se pot distra la maximum.
De asemenea, pe data de 4 aprilie 2023, în piața „Ștefan cel Mare” din Gura Humorului va avea loc Târgul de Paște, ediția a XXIII-a. Organizatorii acestui târg sunt Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina și Primăria Gura Humorului, împreună cu Consiliul Județean Suceava prin intermediul Centrului Cultural Bucovina. Potrivit organizatorilor, acest eveniment este devenit o tradiție importantă în Bucovina și în întreaga țară. Târgul va începe la ora 10:00.