Social

ȚARA în care câteva sute de cadre medicale pleacă din sistem din cauza refuzului vaccinării

ȚARA în care câteva sute de cadre medicale pleacă din sistem din cauza refuzului vaccinării

ȚARA în care câteva sute de cadre medicale pleacă din sistem din cauza refuzului vaccinării. În Ungaria, nu mai poate fi cadru medical cel care nu s-a vaccinat cel puţin cu prima doză de vaccin împotriva noului coromavirus.

Miercuri a expirat termenul limită până când lucrătorii din domeniul sănătății trebuiau să se vaccineze în mod obligatoriu împotriva COVID-19. Potrivit informaţiilor ziarului ungar „Népszava”, citate de portalul infostart.hu, numărul celor care vor trebui să plece din sistem din cauza refuzului vaccinării ar putea fi de câteva sute.

Potrivit unei ordonanţe a Guvernului de la Budapesta, cei care nu vor solicita administrarea substanţei împotriva coronavirusului sau nu vor prezenta în termen de 15 zile un aviz de la medicului specialist, vor fi disponibilizaţi.

Preşedintele Sindicatului Independent din Sănătate, Adrianna Soós, a declarat ziarului amintit că mulţi au stat până în ultima clipă, iar unii s-au vaccinat din cauza menţinerii locului de muncă.

Potrivit preşedintelui sindicatului, a depins foarte mult în ce măsură a reuşit spitalul să îi convingă pe cei care refuză să se vaccineze. Ziarul „Népszava” a abordat, de asemenea, mai multe spitale importante, dintre care majoritatea aveau 10-20 de angajați care până miercuri nu au fost vaccinaţi.

Franța, măsuri dure împotriva angajaţilor nevaccinaţi din sistemul de sănătate

Și în cazul Franţei intră în vigoare măsuri dure împotriva angajaţilor nevaccinaţi din sistemul de sănătate, care riscă să-şi piardă locurile de muncă.

Franţa este ţara cu cei mai mulţi vaccinaţi în rândul personalului medical, dar, potrivit corespondentei RRA, guvernul anunţă fermitate maximă pentru a-i convinge şi pe cei care încă ezită.

Din cei aproape trei milioane de angajați vizați de obligativitatea vaccinării, continuă să opună rezistență între 5 şi 10% la nivel naţional şi doar 1-2% în marile oraşe, potrivit celor mai recente estimări.

Întregul personal din spitale şi centrele pentru vârstnici, pompieri salvatori, ambulanțierii, cei care acordă asistență medicală sau îngrijire la domiciliu persoanelor vulnerabile fac obiectul controalelor exercitate de autoritățile sanitare începând de ieri.

Directorul general al spitalelor pariziene, Martin Hirsch, a amintit ce riscă aceia care nu se conformează.

Martin Hirsch: Vor fi suspendaţi, nu vor mai putea lucra şi nici nu vor primi salariu sau șomaj, ceea ce se ştie de două luni și a fost confirmat prin legea votată pe 9 august. Suspendarea poate dura până când fiecare se vaccinează și este în regulă pentru a putea lucra.