Lifestyle

Suferi de această afecțiune și mănânci BANANE? Sunt INTERZISE cu desăvârșire acestor persoane

Suferi de această afecțiune și mănânci BANANE? Sunt INTERZISE cu desăvârșire acestor persoane

Suferi de această afecțiune și mănânci BANANE? Sunt INTERZISE cu desăvârșire acestor persoane. Bananele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă, însă pot deveni periculoase în cazul în care suferiți de anumite boli.

Bananele sunt recomandate în cazul cardiacilor datorită conținutul bogat de potasiu, însă sunt interzise în totalitate atunci când vine vorba de afecțiuni renale.

Suferi de această afecțiune și mănânci BANANE? În plus, fiind bogate în carbohidrați, bananele nu sunt indicate nici în cazul diabeticiolor. Nu sunt interzise cu desăvârșire, însă este recomandat ca persoanele cu glicemie crescută să le consume cât mai rar, informează DCnews.

DE CE NU ESTE BINE SĂ ARUNCI COJILE DE BANANĂ

Acest fruct tropical este un adevarat depozit de minerale si vitamine care iti pot imbunatati sanatatea. Pe langa gustul unic si delicios caruia nu multi ii pot rezista, coaja acestui fruct este ideala in tratarea acneei.

Unul dintre tratamentele naturale eficiente, împotriva acneei este banala coajă de banană. Motivele pentru care coaja de banana funcționează în tratarea acneei:

– conține vitaminele A, B, C si E, toate acestea contribuind la o piele sănătoasă;

– conține zinc, mangan și fier care ajută la calmarea pielii inflamate;

– are efect exfoliant și elimină toxinele din pori;

– are efect antiseptic prevenind infecțiile bacteriene care cauzează acneea;

– este bogată în antioxidanți care luptă împotriva germenilor care cauzează acneea;

– conține enzime care hidratează pielea, vindecă cicatricile și previne apariția acneei;

– conține amidon care ajută la curățarea porilor închiși.

CUM PROCEDAȚI:

Spălați-vă fața cu apă călduță, apoi ștergeți-vă cu un prosop curat. Tăiați coaja de banană în bucăți mici. Masați pielea cu interiorul cojii de banană timp de 10 minute. În cazul în care o bucata se face maro, aruncați-o și luați o altă bucată proaspătă. Așteptați 20 de minute pentru ca pielea să absoarbă nutrienții. Repetați procedeul de 2-3 ori pe zi.