Strigătul disperat al comercianților români. În contextul închiderii piețelor, comercianții români arată cu degetul spre autorități. Decizia închiderii piețelor care funcționează în spații închise îi nemulțumește atât pe comercianți, cât și pe cumpărători.
E o bătaie de joc. De ce luaţi pâinea de la gura noastră? E o vrăjeală ca să poată să lase supermarketurile, să murim noi ţăranii de foame. Nu ştim cu cât cumpără, că nu a venit nimeni din supermarket să facă un contract cu noi ca să poată să vândă ei acolo. Dar de ce, că e aceeaşi sursă, aceiaşi oameni intră. Încă la noi nu e populaţie cum e în supermarket, a spus un comerciant, potrivit Rador.
Autoritățile locale caută soluții pentru a-i sprijini pe producătorii în Piața Obor
Între timp, autoritățile locale caută soluții pentru a-i sprijini pe producătorii în Piața Obor din capitală, una dintre cele mai mari și mai aglomerate din țară. Pereții halelor vor fi demontați și au fost amenajate circuite separate de intrare şi ieșire. De asemenea, în sectorul patru se vor amenaja pieţe volante. La Brăila comercianților le vor fi puse la dispoziție căsuțe de lemn, a anunțat primarul Marian Dragomir.
Vom asigura branșament electric pentru ei și atunci o să asigurăm și lumina la căsuțe și energie electrică
Marian Dragomir: Vom pune la dispoziția lor tarabe în exteriorul piețelor, căsuțe gratuit din partea Primăriei deoarece nu vom mai organzia Târgul de Crăciun și le vom pune oamenilor la dispoziție căsuțele, vom asigura branșament electric pentru ei și atunci o să asigurăm și lumina la căsuțe și energie electrică. Atâta timp cât facem tot ceea ce înseamnă tarabe, vitrine frigorifice de pe mijlocul pieței și asigurăm codițele în exterior, aceştia să rămână la fel ca și mall-urile, în interiorul pieţei deschise, accesul să se facă coordonat în piață și să-i ajutăm pe producători și pe comercianți.
Soluții similare vor fi aplicate și la Timișoara sau Râmnicu Vâlcea.