Românii au ales pentru anul acesta destinații turistice din țara noastră, iar mulți au ales stațiunea Colibița, un sat în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, Transilvania. Din nefericire, turiștii români au fost dezamăgiți din nou de ”marea de la munte”.
Site-urile care consemnează impresii de vacanță nu au referințe tocmai plăcute pentrustațiunea Colibița.
„Am revenit la Roser Hotel și în 2020, sperând că și în condiții de pandemie ne vom bucura de siguranță și confort ca anul trecut. Nu a fost cazul. Am considerat că merită să conducem 7-8 ore din București cu mașina ca să ne simțim în siguranță, dar ne-am înșelat. Drumul ok, asfaltat până la hotel.
În context pandemic, dezamăgire maximă la capitolul seriozitate și siguranță. În pofida afișelor cu regulile obligatorii de protecție, nu se respectă nimic. Personalul nu poartă masca în interior (doar 1 ospătar și 1 cameristă purtau corect), la bucătărie, bar, nu purta nimeni.
Nu se ia temperatura, nu se restricționează numărul persoanelor care accesează un spațiu mic, nu se dezinfectează decât superficial, pentru unii se organizeză și mese de 10 persoane la terasă sau chiar în interior (am văzut zilnic). Întrebat despre respectarea regulilor, personalul a răspuns zeflemitor, în bătaie de joc și în contrast absolut cu evidența.
Camera destul de curată, cu excepția lenjeriei pentru patul suplimentar, pe care am găsit-o neschimbată după turiștii anteriori (era vizibil murdară și miroasea urât). A venit cameristă, FĂRĂ MASCA în spațiu închis, și a schimbat-o.
Am stat în cameră cu vedere la munte, fără balcon, în corpul A, fix deasupra bucătăriei, de unde ne venea constant miros de mâncare, zgomot mult, inclusiv înjurăturile angajaților și lamentările lor constante la locul de fumat de sub fereastră camerei noastre.
Prețurile sunt mari raportat la calitatea mâncării. Au câteva feluri pentru copii, făcute din preparate congelate, fără gust și în combinații nesănătoase (în general, cartofi prăjiți cu ceva carne).
În context pandemic, nu se dezinfectează decât superficial și sporadic mesele. Scaunele, suporturile de șervețele, olivierele, nu. De adaptare la noul context, când ar fi fost potrivite condimente, ulei, sosuri în ambalaje de unică folosință, nu s-a auzit la Roser.
Micul dejun a rămas sub formă de bufet, e drept, servit afară. Însă tot așa, cu zeci de oameni suflând, tușind, strănutând peste toată mâncarea. Un singur espressor de cafea, manipulat de toată lumea.
Sunt rarissimi ospătarii care poartă corect masca, restul pe bărbie sau deloc. În interior, unde masca e obligatorie, nu poartă aproape nimeni din personalul hotelului, la turiști doar câțiva.
Dacă plouă, nu prea aveți ce face, decât cu risc. Sunt deschise toate facilitățile hotelului (inclusiv cele care ar trebui să fie închise conform legislației din starea de alertă). Ex. : sala de jocuri este deschisă, dar nimeni nu poartă masca înăuntru și este neaerisită. La fel și la cinema. La jacuzzi se îngrămădesc mulți oameni, în același timp sau unii după alții, fără a aștepta o igienizare a spațiului.
Nu prea e nimic de vizitat în jur. În Colibița, totul e un șantier, nu e safe să te plimbi nici măcar pe stradă. Nu-ți rămâne decât să te rogi să nu plouă. Iar dacă se oprește ploaia, să curețe cineva hidrobicicletele să poți face o tură pe lac. Se poate pescui pe pontonul hotelului, însă să va aduceți momeli de acasă (în Colibita nu găsiți magazin specializat)”, a relatat cineva care a fost cazat în acest hotel în luna iulie 2020.