Poliovirusul a fost detectat anterior în apele reziduale din New York City și din trei comitate la nord de acesta: Rockland, Orange și Sullivan. Acum și comitatul Nassau. Rata de vaccinare împotriva poliomielitei la nivel de stat, în America, este de 79%.
Stare de urgență la New York: Virusul poliomielitic face ravagii în America. De ce era nevoie de această măsură. Video
Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat vineri că statul își intensifică eforturile de combatere a poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale din încă un comitat din zona New York City.
Stare de urgență: Guvernatorul New York a declarat stare de urgenţă din cauza circulaţiei virusului poliomielitic. Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că această măsură va permite extinderea reţelei de administratori de vaccinuri antipoliomielitice.
Hochul, oficialul statului american, a declarat starea de urgență în caz de dezastru, ceea ce permite acum lucrătorilor de la EMS, moașelor și farmaciștilor să administreze vaccinuri antipoliomielitice și permite medicilor să emită ordine permanente pentru vaccin. Datele privind imunizările vor fi folosite pentru a concentra eforturile de vaccinare acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.
„În ceea ce privește poliomielita, pur și simplu nu putem arunca zarurile„, a spus printr-o declarație oficială comisarul de stat pentru sănătate, dr. Mary T. Bassett. „Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră nu sunteți vaccinați sau nu sunteți la zi cu vaccinările, riscul de boală paralitică este real. Îi îndemn pe newyorkezi să nu accepte niciun fel de risc„.
De ce stare de urgență
Oficialii au declarat că este posibil ca sute de persoane din acest stat să fi contractat poliomielita și să nu știe acest lucru. Majoritatea persoanelor infectate cu poliomielită nu prezintă simptome, dar pot transmite virusul altora timp de câteva zile sau săptămâni.
Poliomielita se încadrează în categoria de „vechi, dar nu bune”. Și, din păcate, se pare că a revenit și mulți americani încearcă să afle acum, dacă sunt vaccinați împotriva acestui virus teribil.
Este o întrebare pe care o pun o mulțime de oameni din generația Millennials și Gen Z, în timp ce își fac proprii copii și își stabilesc programări la pediatri pentru a-i vaccina, după cum scrie eu.usatoday.
Asta pentru că, după ce primul caz din aproape un deceniu a fost descoperit în iulie în comitatul Rockland din New York, guvernatoarea Kathy Hochul a anunțat vineri că oficialii din domeniul sănătății își intensifică eforturile de combatere a poliomielitei după ce virusul a fost detectat în apele reziduale dintr-un al doilea comitat din zona New York City.
Poliomielita este un virus foarte infecțios care afectează mai ales copiii mici și care există din cele mai vechi timpuri. Pentru că era nevoie de un vaccin, iar la mijlocul anilor 1950 medicul american Jonas Salk a creat primul vaccin de succes.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aceasta vizează sistemul nervos și poate duce la paralizie spinală și respiratorie și chiar la deces. Focare majore în New York au ucis peste 2.000 de persoane în 1916 și peste 3.000 de oameni în 1952, în SUA.
Foto: arhiva