Medicii din toată lumea trag un semnal de alarmă, după ce au constatat că virusul nemilos care a luat atâtea vieți în ultimii doi ani, și-a schimbat simptomatologia. La ce trebuie să fiți atenți.
Din nefericire pentru toată lumea, coronavirusul nu a plecat, din contră, face victime după victime, iar în ultima perioadă a suferit mai multe mutații. Există și nou simptom dominant al afecțiunii, e vorba de dureri musculare localizate la nivelul umerilor și picioarelor.
Medicii nu știu cum să gestioneze această situație, pentru că noile tulpini de coronavirus se instalează la intervale regulate, iar simptomele se schimbă destul de des.
Efectele coronavirusului rămân pe termen lung
Din acest motiv, boala devine greu de identificat. Experții spun că simptomele sunt mult mai ușoare în prezent, un lucru bun pentru omenire. Ce e grav însă e faptul că efectele rămân pe termen lung și pot crea mari probleme. În plus, infecția cu coronavirus poate să afecteze toate organele, ajungând chiar la inimă și sistemul nervos.
Mialgia se instalează mai ales la persoanele nevaccinate
Durerile la nivelul umerilor și al picioarelor de care se plâng tot mai multe persoane poartă numele de mialgie și reprezintă efectele moleculelor inflamatorii eliberate de celulele imune ca răspuns la un anumit virus.
O aplicație care urmărește simptomele coronavirusului încă de când a apărut, mialgia este în acest moment un simptom de top. Conform informațiilor oferite de dr. Angelique Coetzee, această afecțiune se instalează mai ales la pacienții care nu s-au vaccinat.
Sunt persoane unde durerile sunt ușoare și se pot suporta, dar și pacienți unde, dacă apar alături de oboseală, sunt greu de gestionat.
Care au fost simptomele clasice ale coronavirusului
Când a fost descoperit, coronavirusul avea drept simptome pierderea gustului și a mirosului, febră mare și dificultățile respiratorii. Odată ce a apărut variant Omicron, a apărut și durerea puternică în gât, nasul care curge, durerile de cap și o oboseală care persistă mult timp.