Social

Specialiști în sănătate insistă să dăm dovadă de responsabilitate. Ce i-a speriat pe aceștia

Specialiști în sănătate insistă să dăm dovadă de responsabilitate. Ce i-a speriat pe aceștia este numărul crescut de noi înbolnăviri cu Covid-19 și faptul că teoria privind scăderea transmisiei virusului datorită temperaturilor ridicate a fost infirmată.

Specialiști în sănătate, fac apel la responsabilitate, în contextul ridicării unor restricții impuse anterior pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și atrag atenția că nu există dovezi științifice care să indice că temperaturile ridicate din timpul verii reduc transmiterea virusului.

Populația ar trebuie să fie precauți și responsabili, apreciază medicul Virgil Musta,  Acesta a atras atenția că virusul există și că are o transmitere ridicată, iar pentru a ne proteja este nevoie să respectăm în continuare recomandările specialiștilor.

”În momentul când apare o relaxare, nu înseamnă că această relaxare este completă și nu mai trebuie să ținem cont de reguli, pentru că altfel vom fi nevoiţi să instituim din nou restricţii mai mult sau mai puţin severe.” a spus Virgil Musta, şeful Clinicii „Victor Babeș” din Timișoara.

 

Temperaturile ridicate nu opresc răspândirea noului virus

Specialiștii şi-au schimbat opinia de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit căreia încălzirea vremii ar reduce răspândirea coronavirusului, în lipsa unor dovezi științifice.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a spus că majoritatea oamenilor nu au imunitate la coronavirus şi că, indiferent de temperatura de afară, trebuie păstrate regulile sanitare de protecție. Incidența îmbolnăvirilor în țări cu temperaturi ridicate demonstrează că acesta este capabil să reziste și să se răspândească și în perioadele mai călduroase.

Alexandru Rafila: ”Având în vedere că majoritatea persoanelor nu au niciun fel de imunitate faţă de acest virus, transmiterea este posibilă în continuare și chiar probabilă, dacă nu încercăm să evităm aglomerația și să aplicăm acele trei reguli.”

Medicii insistă asupra importanţei purtării măştii în spaţiile închise şi în zonele aglomerate, chiar dacă acestea sunt în aer liber, spălatului mâinilor cu apă şi săpun şi păstrarea unei distanţe de aproximativ doi metri între persoane